Archive for December 2010


Nieuwe video’s op Weekendhotel

December 16th, 2010 — 4:12am | Posted by: Willem Vos

Sinds 2 weken kunnen Weekendhotels een video toevoegen aan hun pagina op Weekendhotel. Leuk om te zien wat nu binnenkomt. Enthousiaste hotel eigenenaren zijn meteen met hun camera buiten gaan staan! Zie b.v. bovenstaande video, net binnnen, met de actuele sneeuwhoogtes in de Ardennen!

Andere voorbeelden, een mooie sfeer reportage van Maes B&b in Amsterdam (productie bureauHL) of deze bijzondere kijk achter de schermen bij Landhuis Oosterhouw in Leens (Noord Groningen).

Comment » | Hoteltalk, Nieuwtjes, Promotie

Uitslapen bij de ‘De Bossche Beul’

December 8th, 2010 — 4:19am | Posted by: Willem Vos

Jawel! de prijs voor de meest originele naam voor een b&b gaat dit jaar naar: ‘De Bossche Beul’.

Niet alleen de naam is origineel, ook aan het interieur is veel aandacht besteed. Eigenaresse Rozalinda geeft op haar website de volgende toelichting:

“Drie eeuwen geleden was dit de woning van de scherprechter van Den Bosch.

Ons 17de eeuwse monumentale pand staat in één van de meest pittoreske straatjes in de oude wijk ‘de Uilenburg’ te midden van sfeervolle cafe’s, restaurantjes, brocante winkels en natuurlijk de opstapplaats voor een rondvaart op de Binnendieze.

‘De Bossche Beul’: voor zakenmensen die willen bezinnen, voor Bourgondiërs die zich laven, voor wandelaars om te kuisen en geliefden die willen gonzen”

Comment » | Fresh finds, Hoteltalk

Video op Weekendhotel

December 2nd, 2010 — 2:32am | Posted by: Willem Vos

Hotels kunnen nu ook video toevoegen aan hun pagina op Weekendhotel. Al jaren lijkt video een veelbelovend promotiemiddel voor de hotel en bed en breakfast sector. In het verleden schreven we al vaak over de mogelijkheden maar de tijd lijkt nu pas echt rijp.

Veel van de grotere hotels hebben nu wel een promofilmpje paraat (zie b.v. via hotels.nl). Voor de kleinere hotels en b&b’s is het financieel echter nog wel een beetje passen en meten. Het mooiste is natuurlijk het werk uit te besteden aan een productiebureautje, zie deze mooie reportage van weekendhotel “Kamer op Rozendaal“.

Hotelletjes in Amsterdam kunnen b.v. contact opnemen met de “locale specialist” Hugo Lingeman, hij maakt vanaf 425,- (ex btw) mooie reportages.

Een ander inspirerend voorbeeld is deze productie over Droste boerderijlodges, dit is een meer journalistieke aanpak en combineert fotos, video en tekst voor het vertellen van het verhaal achter de boerderijlodges (productie door storytravelers.com).

Echter een simpele slideshow in videovorm werkt ook al heel aardig, gratis te uploaden naar youtube.com en klaar is Kees!

We hopen komend jaar heel wat creatief werk van weekendhoteliers te mogen toevoegen aan onze website, we zijn benieuwd.

Hier alvast enkele voorbeelden van video op Weekendhotel:

De koning van Spanje – Antwerpen

De 14 sterren – Texel

De Pauwenhof – Maastricht

De Korenbloemen – Amsterdam

Erfgoedlogies “Hoeve de witte Gans” – Voeren

Landhuis De Leijen – Hensbroek

Hip B&B – Brugge

Inn on the lake – Broek-in-Waterland

Auberge de Smockelaer – Slenaken

Lloyd Hotel – Amsterdam

De Graanrepubliek – Finsterwolde

Cherrycake & Chocolate – Rotterdam

Droste’s Boerderijlodges – Tubbergen

‘De Lyndenhof’ – Leeuwarden

Guesthouse Bonifacius – Brugge

The Collector – Amsterdam

Comment » | Hoteltalk, Promotie

Back to top