Archive for June 2006


Kreta: Katalagari Country Suites

June 30th, 2006 — 11:34pm | Posted by: Guido

katalagari1.jpg
Zelfs als ik er niet naar op zoek ben, struikel ik er al surfend over: Deze Suites. Het zal wel komen doordat ik de hele dag met mijn eigen suites bezig ben. Ik liep er tegenaan via deze link op Eliza was here, een jonge Utrechtse touroperator die op originele wijze aan de weg timmert met reizen naar bijzondere hotelletjes en vakantiehuizen.

2 comments » | Buitenland, Suite Talks

Oproep aan de lezer

June 30th, 2006 — 10:56pm | Posted by: Guido

Een tijd lang was de mogelijkheid om commentaar te geven op dit weblog afgezet, omdat spammers daarvan misbruik maakten.

Het is nu, na het installeren van een nieuwere versie van WordPress, weer mogelijk commentaar te leveren. Willem en ik nodigen u daarom graag uit om veel commentaar te leveren. Dat maakt het geheel alleen maar levendiger.

Met deze nieuwe versie van Worpress is het geven van commentaar ook weer wat makkelijker geworden. Ook oudere posts zijn weer voor commentaar vatbaar.

Comment » | Algemeen

Proost! – Hotel U Sládka – Badderen in Bier

June 30th, 2006 — 1:48am | Posted by: Guido

Bier

Health is natuurlijk een hot issue. Als paddestoelen rijzen de spa’s de grond uit. Dit voorjaar werd in Chodova Plana in de Tsjechische Republiek een hotel met 7 victoriaanse bierbaden geopend op het terrein van de plaatselijke bierfabriek. Heerlijk badderen in het lokaal speciaal gebrouwen donker bier! Zie de video.

Comment » | Buitenland, Nieuwtjes, Trends/themas

Brasil Suites…Waar? Oh Daar !

June 28th, 2006 — 11:34pm | Posted by: Guido

brasil

Al Googelend kom je nog eens ergens: Ik was op zoek naar de link van de site uit de vorige post, wist niet meer of ze wel of niet in Brasil gelegen zijn, tikte in “Brasil Suites”…..en dan kom je uit in Athene of all places…

2 comments » | Buitenland, Suite Talks

Buenos Aires: Design Suites and Towers

June 28th, 2006 — 11:16pm | Posted by: Guido

suitesba.jpg
Ik was al een keer tegen hun website aangelopen en zocht ze weer op, omdat er in 2006 en 2007 mooie nieuwe vestigingen in de steigers staan. Er staan mooie plaatjes op de site, maar ik ben nog niet zo handig om flash plaatjes uit te pellen. Klusje voor jou Willem?
Deze post toch maar aangegrepen om een categorie Suite Talks erbij te plakken.

1 comment » | Buitenland, Nieuwtjes, Suite Talks, The Making Of

NL-Hotel in Theme:NL

June 28th, 2006 — 10:58pm | Posted by: Guido

theme:nl
Met deze prachtige foto prijkt ons weekendhotel NL-Hotel in Amsterdam op de cover van de alweer twaalfde editie van Theme:NL, een leuk Hospitality & Style Magazine.

Comment » | Hoteltalk, Nieuwtjes, Promotie

The Making of…Stadeshuys (2)

June 20th, 2006 — 12:06am | Posted by: Guido

stadeshuys.stavoren51.jpg

In 2004 berichtte ik hier al over het Stadeshuys. Pim en Jane waren druk met de renovatie bezig.

Medio 2005 was het trouw- en receptie gedeelte gereed. Wij hebben een keer mogen proefslapen in de bruidssuite die voor de helft af was. Pim en Jane hebben beiden een volledige baan. De renovatie had erg veel tijd en aandacht gevergd en het afmaken van de bruidssuite was op een laag pitje gezet…ik moest deze fantastische eraring nog maar even voor mijzelf houden.

Begin dit jaar hebben ze de renovatie weer opgepakt en onlangs kreeg ik het bericht dat ze hoopten in juli klaar te zijn.

Blijkens de website zijn het nu 3 suites geworden. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Uit eigen ervaring kan ik melden dat wat ik gezien heb al grote klasse is. Alleen al voor het werkelijk fantastische uitzicht over het IJsselmeer, van Hoorn tot Den Oever op heldere dagen, moet je er een keer geslapen hebben! Ook leuk de live webcam op hun site die een panoramisch overzicht geeft van het uitzicht.

Update 3 juli 2006:
1 juli is niet gehaald, maar 1 augustus gaat zeker gehaald worden.

2 comments » | Nieuwtjes, Suite Talks, The Making Of

Slapen in een Slooppand: Hotel Transvaal

June 16th, 2006 — 5:23pm | Posted by: Guido

Transvaal
Volgens het Haagsche katern van het Algemeen Dagblad wordt in de wijk Transvaal gewerkt aan een negen kamer hotel. In verschillende slooppanden zijn kunstenaars van het tijdelijk kunstenaarsverband Optrek, dat de herinrichting van de wijk begeleidt, bezig de 1 tot 5 sterren hotelkamers in te richten naar een concept van Ral2005.
De sleutel kan worden opgehaald bij de plaatselijke sigarenwinkel. Het is de vraag hoe lang het duurt, want de sigarenwinkel moeten verdwijnen in verband met de sloop van de winkel. Het echtpaar dat de winkel runt, wil dan met de winkel stoppen.
Het is de bedoeling dat er in het weekend van 25 en 26 juni wordt proefgedraaid.

Naschrift 28 juni 2006:
Blijkens een verslagje in Den Haag Dichtbij in het AD van afgelopen maandag was het de bedoeling dat het “Hotel” maar een nacht open was…..Het zou een aandachtstrekker zijn voor de wederopbouw van de wijk….

3 comments » | Nieuwtjes, The Making Of

The making of… La Classe (deel2)

June 14th, 2006 — 10:53am | Posted by: Willem

La Classe
In onze serie ‘The making of…’ volgen we de vorderingen van een b&b in aanbouw. De tuin krijgt nieuwe beplanting en de gevel wordt weer als nieuw.

Zie hier voor een prachtige slideshow van de vorderingen.

La Classe is een nieuw project van de eigenaren van Les Duves, een van onze favoriete plekken in landelijk Belgie (ten zuid oosten van Namur). Zie ook vorige aflevering (deel 1)

Comment » | The Making Of

De restyling van B&B ‘fam. Dijkstra’

June 1st, 2006 — 1:18pm | Posted by: Willem

De tijd dat een hotel nog gewoon ‘Zeezicht’ heette of een b&b ‘fam. Dijkstra’ hebben we nu toch echt achter ons gelaten. Het wordt steeds mooier allemaal.

Even leek een voorvoegsel als Boutique hotel of Erfgoedlogies nog afdoende, nu is het hek toch helemaal van de dam.

‘Suites’ is nu helemaal in. Het begon met ‘Haagsche Suites’, snel gevolgd door ‘Brugsche Suites’, ‘Lute Suites’ en ‘Just 2 suites’. Nieuw deze week: ‘Texel Suites’.

Anderen gaan voor de meer creatieve, lossere aanpak. ‘Rooms & Co’, ‘Bed Bad en Brood’ of ‘Slapen enzo’.

De fam. Dijkstra zit nog te dubben, hun laatste idee is ‘Dijkstra’s Delight’ . Meer nieuws hierover volgt……..

1 comment » | Hoteltalk, Suite Talks, Trends/themas

Back to top