Archive for March 2006


B&B beurs in Brussel een succes!

March 26th, 2006 — 10:09pm | Posted by: Willem

Met 4000 bezoekers en ruim 70 standhouders is de eerste editie van de B&B beurs een succes geworden. Volgend jaar, 17 en 18 maart 2007, komt er een vervolg. Organisatie alsook deelnemers waren tevreden. Er waren verschillende weekendhoteliers aanwezig, zo meldt ‘t Groene Genoegen meer dan 1000 folders te hebben uitgedeeld aan een geinteresseerd publiek. Aanwezig vooral b&b eigenaren uit Frankrijk, Italie en Nederland en ook vele toekomstige B & B houders van ‘dromers’ tot ‘echte starters’, ze konden bij de aanwezige makelaars gelijk zaken doen.

Comment » | Algemeen

Schrik niet! Weer wat nieuws….

March 25th, 2006 — 4:56pm | Posted by: Guido

adrani
Bij het surfen liep ik aan tegen deze boerderij in de buurt van Brussel:Idrani Lodge. Lijkt mij de moeite waard.

Comment » | Nieuwtjes

Binnenkort: Hotel Kind of Blue (to b hotel)

March 23rd, 2006 — 12:44am | Posted by: Guido

Kind of Blue
Op 28 april 2006 kan voor het eerst geslapen worden in dit nieuw te openen kleinschalig hotel in Maastricht. To B staat volgens de site voor B&B (two b’s). Aardig gevonden. Nu nog ff hard klussen.

Bijschrift 28 juni 2006: Blijkens de site zijn ze nog steeds aan het klussen…het blijkt ook altijd tegen te vallen.

Comment » | Nieuwtjes, The Making Of

Grand Hotel Hoek van Holland

March 22nd, 2006 — 11:52am | Posted by: Guido

In het centrum van Hoek van Holland laat men de gevel van het (1 ster) hotel America staan en wordt erachter een geheel nieuw luxe (3 ster plus) 12 kamer hotel gebouwd dat geopend wordt medio 2007.

Comment » | Nieuwtjes, The Making Of

Cabrio + Hotelkamer

March 21st, 2006 — 3:42pm | Posted by: Guido

Cabrio
De marketing van hotel Queen in Waalwijk bij de Efteling is in handen van een telg van het roemruchte geslacht Van der Valk, de 28 jarige zeer representatieve Femke Heinrich. Zij heeft een leuk arrangement bedacht: Het BMW arrangement: Een of twee overnachtingen en de beschikking over een BMW Cabrio. Het arrangement wordt veel geboekt door dames die hun wederhelft willen verrassen (of misschien zich juist zo door hun wederhelft willen laten verrassen?) en dan niet willen dat de bevestiging naar het huisadres wordt gestuurd.

Comment » | Nieuwtjes, Trends/themas

Oh Oh Den Haag

March 20th, 2006 — 11:28am | Posted by: Guido

Sommigen vinden dat er in Den Haag en omgeving al veel te veel hotelbedden zijn. De Gemeente Den Haag vindt van niet.
Onlangs werd de realisatie van een nieuw Hilton Hotel naast Cesar’s Health Club vlak bij het Paleis Noordeinde aangekondigd dat 50 mio euro moet gaan kosten met 183 kamers, congresfaciliteiten en 16 woonappartementen. Het moet in 2008 open gaan.
Nu verrast de gemeente weer met een openbare aanbesteding voor het herontwikkelen en gedurende 25 jaar exploiteren van een bestaand gebouw in het Laakkwartier (u weet wel, waar de ME de hofstadgroep oprolde) tot een combinatie van low budgethotel, laagdrempelige evenementen- en congresruimte en units voor startende bedrijven. Hier leest u er meer over.

Comment » | Algemeen, Nieuwtjes, The Making Of

Nieuw: Residenz

March 10th, 2006 — 12:04pm | Posted by: Guido

Vandaag bericht de bijlage Persoonlijk van het FD (Het Financieel Dagblad) over de opening door Petra Mallant en Frank Iwema van een prachtig nieuw 4 kamer stadslogement in Den Haag met de uitstekende naam Residenz. Aanvulling 11 maart 2006: De site is inmiddels in de lucht. Ze starten 15 maart officieel en zijn reeds door de ballotage van Erfgoedlogies gekomen.
Jammer dat ze (nog?) niet het idee hadden hier te berichten over de ingrijpende verbouwing die ze (bijna?) achter de rug hebben in onze rubriek “The Making of”.

Comment » | Nieuwtjes, The Making Of

Video (2)

March 9th, 2006 — 1:36am | Posted by: Guido

Je hebt helemaal gelijk, Willem: Ook ik heb nog een nieuwe analoge videocamera in een doos…Erg leuke site overigens!
Maar er zijn al wel hotels en B&B’s met video hoor! Bij voorbeeld Columbus B&B in Den Haag. Blijkens zijn Blog heeft eigenaar Marc Proost hem er een paar dagen geleden opgezet. Als je de Blog doorleest, verdient hij wel een prijs als “ranting hotelier” . Ook hij is bezig met het uitdiepen van de regelgeving en allerlei scam schemes.
Ik wist het nog niet, maar dankzij Marc nu wel, dat Google ook al een video zoek functie heeft.

Comment » | Algemeen, Websites

Video heeft de toekomst

March 7th, 2006 — 2:38pm | Posted by: Willem

Vorig jaar heb ik een video camera gekocht met het idee korte weekendreports daarme te gaan maken. Want wat geeft nu een beter beeld, een geschreven recensie of een leuke homevideo? In de prakijk zit de camera echter nog steeds in de doos (geen tijd). Maar deze websites geven inspiratie om dit toch snel te gaan oppakken (wanneer komen er meer hotels met dit soort video’s ?). Op Turnhere.com vond ik dit, zie deze clip, een gast leidt je rond in een kleinschalig resort in Thailand.

1 comment » | Algemeen, Websites

Back to top