Archive for October 2005


Nieuw in Parijs: Hotel Sezz

October 30th, 2005 — 5:32pm | Posted by: Guido

Wanneer ik ergens iets zie dat hint naar superontwerper Philippe Starck, dan is mijn aandacht gewekt. Zijn protégé Christoffe Pillet heeft het ontwerp verzorgd van het in 1913 gebouwde, in 2005 geheel gerenoveerde en onlangs geopende Hotel Sezz

Sezz

30 kamers waarvan 14 suites en junior suites van 250 tot 600 euri. Er is geen incheck balie. U wordt ingechecked door een PA (Personal Aassistant), zeg maar gewoon Butler, die gedurende uw verblijf tot uw beschikking staat en bezienswaardigheden opsomt, tickets en bezoekje aan de masseur regelt of een plek in de bar van het hotel, de “Veuve Cliquot Kelder” voor u regelt. Mooie Flash Site!

Comment » | Buitenland, Nieuwtjes, Websites

Top tien van een “dode” B Logger

October 30th, 2005 — 2:59pm | Posted by: Guido

Door een berichtje in Planet werd ik erop attent gemaakt dat Neil French de “Blog dood is gestorven”. Hij is namelijk gedwongen zijn positie als partner bij een van ‘s-werelds grootste advertentie bureaus WWP op te geven, omdat zijn positie na een vrouw onvriendelijk optreden in Toronto bij WWP onhoudbaar is geworden nadat daar via een Blog war tegen geageerd was..
Nu is deze Neil French, naast andere dingen, zeker een bereisde roel met kennis van zaken.
Door het feit dat steeds meer mensen via internet hun reisbestemming boeken is er ook steeds meer behoefte aan “onafhankelijk commentaar” over de reisbestemming.
Ik wilde de lezer zijn top tien dan ook niet onthouden.

Comment » | Blogs, Buitenland, Promotie, Trends/themas

Hoogspanning in de keuken!

October 26th, 2005 — 6:20pm | Posted by: Willem

In verschillende keukens in Weekendhotelland stijgt de spanning. De nominaties voor de GaultMillau zijn bekend.

Voor Chef van het Jaar zijn o.a. genoemd Paul van de Bunt (De Leuf – Limburg) en Jannis Brevet (Inter Scaldes – Zeeland), als Belofte van het Jaar o.a. Ralf Berendsen (Kasteel Wittem – Limburg).

20 november a.s. worden de winnaars bekendgemaakt.

Comment » | Algemeen, Eten / Uit Eten, Hoteltalk

St Regis

October 20th, 2005 — 12:12am | Posted by: Guido

St Regis hotels and resorts is een merknaam voor luxe hotels. De naam komt van het beroemde St Regis Hotel in New York City, dat in 1904 werd gebouwd door Kolonel John Jacob Astor IV op de hoek van Fifth en 55th Street ( wanneer ze 100 jaar later begonnen waren, hadden ze het vermoedelijk 555 genoemd). De kolonel verging helaas met de Titanic. Zijn dochter was met een Russische sprookjesprins, Serge Obelensky, gehuwd en die wist de roem van het hotel tot grote hoogte te brengen. Het geheel in art nouveau stijl (jugendstil) gebouwde hotel was voor die dagen al zeer vooruitstrevend voorzien van brandalarm, telefoon in iedere kamer, per kamer regelbare verwarming en air cooling (voorloper van de air conditioning), een buizenpostsysteem en een centraal stofzuigsysteem (nu nog steeds een luxe die je alleen in dure villa’s ziet). Vele beroemdheden sliepen er kortere of langere tijd waaronder Marlene Dietrich en Salvador Dali. Toen ik dit las dacht ik: “Des Indes zou wel eens St Regis Des Indes kunnen gaan heten”…zo maar een gedachte….

Comment » | Buitenland, Geschiedenis

Eindelijk hebben we een eigen gids!

October 10th, 2005 — 7:35pm | Posted by: Willem

Vanaf half oktober in de winkel, onze eigen Weekendhotel gids! Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, de leukste hotels op een rijtje in een mooie kleurrijke gids.

weekendhotel gids

Vanaf de eerste dag dat we met Weekendhotel.nl begonnen was het idee om een plek te bieden waar de leukste nieuwe kleinschalige adressen van hotels en b&b’s te vinden zou zijn. Basis idee was de website, maar ook een eigen boekwerkje hebben we altijd in ons achterhoofd gehad.

Vorig jaar werden we benaderd door uitgeverij Mo Media om eens mee te denken over een leuke gids wat een soort “best of” van onze website moest worden. Het resultaat is dus nu te vinden in de boekhandel.

weekendhotel gids

Zelf ben ik ongeveer een half jaar bezig geweest met de selectie, het schrijven van de teksten en het verzamelen van het fotomateriaal. Hoewel ik er zelf zolang zo diep in gezeten heb is het resultaat voor mij toch ook een verassing, prachtig werk van de vormgevers!

Bij deze wil ik alle hotels en b&b’s bedanken voor alle medewerking, het inzenden van mooi fotomateriaal en de correcte adresgegevens etc. Sommige hotels die ik gevraagd had foto’s in te zenden voor de voorselectie zijn uiteindelijk niet in de gids gekomen, sorry! (zij zijn daar echter al van op de hoogte). Het was dringen geblazen, gelukkig zijn er meer dan 200 leuke adressen in Nederland en Belgie. Op onze favorieten-pagina op de website staan er inmiddels al zo’n 350 stuks!

weekendhotel gids

Dank ook voor al het werk dat de uitgever (Mo media) er in heeft gestoken en voor de medewerking van de mysteryguest. Extra bedankt Aukje Rypma! die mij nog met de laatste 35 teksten heeft geholpen (toen ik zelf wel heel erg in tijdnood kwam).

1 comment » | Algemeen, Nieuwtjes

Back to top