Archive for August 2004


Friezen slaan munt uit kamers

August 15th, 2004 — 11:58am | Posted by: Guido

In een artikel in de NRC uit maart 2004 waar ik via een Belgische Agrisite op stuit, staat uit de doeken gedaan hoe van Europese subsidies gebruik kan worden gemaakt om een bijzonder pand, een boerderij, station, pastorie, fabriek, kasteel of stadshuis in een bed & breakfast om te toveren.

Comment » | Hoteltalk

Likhus en het Huis met Kunst

August 15th, 2004 — 11:39am | Posted by: Guido

In de omsloten tuin van een 18e eeuwse kapiteinswoning staat het onlangs gerestaureerde Likhús. In dit kleine huis, gebouwd met één kant in het water , woonde in vroegere tijden de vrouw van de kapitein met haar kinderen gedurende de tijd dat haar man op zee was. Zij hoefde dan niet het grote huis , met haar verzameling porselein en rijk gedecoreerde Hindelooper meubelen en sitsen, schoon te houden. Het likhús is een smalle , hoge woning met op iedere verdieping een vertrek, ontbijtkamer (bg) slaapkamer (1e) en badkamer (2e). Het is gesitueerd in het midden van het historische stadje Hindeloopen en geschikt voor een bijzondere overnachting voor 2 personen.
Het hoort bij ‘t Huis met Kunst waar cursussen, workshops en lezingen over de Friese kunst, cultuur en geschiedenis worden georganiseerd.

Comment » | Nieuwtjes

Boek in de maak over de kunst van het ontbijten

August 10th, 2004 — 1:26am | Posted by: Willem

Adje Middelbeek (van b&b kunsthuis interlokaal) heeft weer een project onder handen.

De kunst van het ontbijten: eten, slapen, ontwaken en ontbijten. Een boek met ontbijtrecepten, tips voor bijzondere Bed & Breakfast’s in Nederland die een goed restaurant in de buurt aanbevelen en literaire overpeinzingen van een chef-kok.

Op hun website kan je een voorproefje krijgen van dit boek dat dit najaar uitkomt, een origineel idee!

Comment » | Eten / Uit Eten, Nieuwtjes

Maison le Dragon, Exclusive Private Guesthouse in Brugge

August 9th, 2004 — 4:35am | Posted by: Guido

Zal ik dan maar eens beginnen met een voorbeeld hoe de rubriek Hoteltalk kan worden gebruikt?

We waren onlangs in de gelegenheid om in dit nieuwe exclusieve guesthouse te overnachten.
Het wordt gerund door Emmanuel Vanhaecke, een broer van de exploitant van het Pandhotel. Het ligt, met een tuin ertussen, rug aan rug met het Pandhotel, op korte loopafstand van de markt. Het is dus ideaal gelegen voor een shopping- of cultuur expeditie. De tuin wordt nog opgeknapt op zodanige wijze dat het Pandhotel en le Dragon er straks beiden wat aan hebben.
In één woord top! Geweldig ingericht. Prachtige ruime kamers. Zalen van badkamers. Van alle gemakken voorzien en een geweldige service. Eén van de kamers heeft een eigen terras met Bear chairs.

Als je zoiets start dan vergeet je snel wat. Zo was Emmanuel vergeten een gastenboek neer te leggen, totdat een bekende Nederlandse voetbalinternational bij hem logeerde die hij meende te herkennen. Hij is toen snel naar de winkel gerend en heeft een mooi gastenboek op geschept papier aangeschaft. Het gevolg is dat de bekende voetballer nu met gesigneerde foto als eerste in het gastenboek prijkt.

De website is ook nog niet helemaal klaar. Hij kan het best ge e-maild worden via zijn weekendhotelpagina

Toegevoegd:
Nu (het is nu november 2004) is de site al hoog en breed enige tijd klaar en mooi geworden.

4 comments » | Gasten, Hoteltalk, Suite Talks

Banks Mansion in Amsterdam

August 4th, 2004 — 10:35am | Posted by: Guido

Sinds kort is er ook een hotel in een bankgebouw, Banks Mansion . Weliswaar onderdeel van een grote keten, Carlton, maar met 51 kamers misschien nog net geschikt als weekend hotel.

1 comment » | Hoteltalk, Nieuwtjes, Trends/themas

Binnenkijken bij Bliss hotel Breda

August 3rd, 2004 — 12:01pm | Posted by: Willem

Over de kracht van video hebben we het al eens gehad, nog zo’n voorbeeld. Video reportage van VT wonen over Bliss hotel in Breda, een nieuwe aanwinst aldaar. De video is simpel los uit de hand geschoten en gemonteerd maar ziet er toch prachtig uit. Overtuig u zelf

1 comment » | Nieuwtjes, Promotie, Suite Talks, Websites

Back to top