Samen in GDS?

June 24th, 2004 — 3:14am | Posted by: Guido

Als je een klein hotel hebt, ben je te klein voor rechtstreekse deelname aan GDS. GDS staat voor Global Distribution System. Het is ontwikkeld door de luchtvaart maatschappijen en dateerd uit de mainframe tijd. Je moet minimaal 10 kamers beschikbaar kunnen stellen.

Wellicht is het een idee om daarvoor kleine samenwerkingsverbanden te sluiten zodat je gezamenlijk boekbaar bent en zichtbaar wordt voor de 10 duizenden reisbureautjes en reisagenten die wel standaard een aansluiting hebben.


Category: Promotie, Samenwerking, Websites One comment »

One Response to “Samen in GDS?”

  1. Ben Koot

    Samen in de GDS. Een heet hangijzer dat de gemoederen al jaren bezig houdt. Er is zelfs een internationale organisatie voor in het leven geroepen http://www.hedna.org/hedna/index.cfm

    Anderzijds wellicht inmiddels een gelopen race, want de veel reisbureaus staan op het punt hun deuren te sluiten, en op zijn minst geen GDS meer te gebruiken omdat het voor hen veel te dure boekings systemen zijn geworden nu luchtvaartmaatschappijen hard op weg zijn niet commissie meer te betalen aan reisbureaus.

    Door internet gaan we weer terug naar 1-1 communicatie. de vraag is dus eerder, hoe bereik je in de toekomst de reisadviseur, die niet langer achter een GDS terminal zit waarvoor hij zal moeten gaan betalen, maar als “homebased” agent pariculiere of zakelijke klanten van professioneel maatwerk advies voorziet. http://www.traveltrade.com/html_page.jsp?articleID=4310

    Ben


Leave a ReplyBack to top