Koppelingsprogramma’s

June 24th, 2004 — 3:11am | Posted by: Guido

Ik ben al enige tijd op zoek naar een betaalbare en praktische softwarekoppeling die ervoor zorgt dat wijzigingen in het aantal beschikbare kamers naadloos wordt doorgegeven aan bijvoorbeeld GDS (Global Distribution System) en aan wat ik maar noem de boekings engines of boekingsportals zoals bijvoorbeeld BOOKINGS.NL. Bij zowel GDS (als je het hebt) als bij de portals moet je handmatig de allocatie bij houden. Dat is heel lastig, in ieder geval tijdrovend, als je bij verschillende portals staat vermeld als hotel. Om overboeking te voorkomen, kun je niet de hele voorraad aan de portals geven, dus je beperkt je boekbaarheid. De koppelingen bestaan er al. Van tijd tot tijd zal ik, indien ik er op stuit, hier bij zetten. De eerste: Rate Tiger. Als ik het goed begrijp is deze ontstaan uit een marketing tool die via de portals de room rates (kamer prijzen) bij de concurrent opzoekt en in handzame rapporten weergeeft.


Category: Promotie, Samenwerking, Websites 2 comments »

2 Responses to “Koppelingsprogramma’s”

 1. Willem

  Voor Hotel Bommelje in Domburg heb ik net een website gemaakt waar binnenkort ook een optie van direct boeken op wordt aangesloten. Dit blijkt echter nog heel wat voeten in de aarde te hebben.

  De leverancier van de kassa automatisering (http://www.brilliant.nl) heeft nog problemen om die koppeling met het web daadwerkelijk te maken. Wanneer het werkt biedt dit ook mogelijkheden voor andere hotels (die ook deze kassasoftware gebruiken = geinstalleerd bij ca 50 hotels in NL) via het web direct kamers te laten booken (zonder commissie kwijt te zijn aan derden).

  Brilliant software is van plan om ook een ‘lite’ versie van hun software op de markt te brengen voor kleine hotels (ik houd jullie op de hoogte…).

 2. eelke

  Ik heb een boekings programma waar ook de mogelijkheid van online boeken mogelijk is.Het is twee maanden in de lucht bij een bootverhuurbedrijf en werkt prima.Kosten per boeking 5%.Kijk eens op http://www.staaf.nl Dit is een klein bedrijf welke al 25 jaar op dit gebied werkzaam is .No nonse mensen met noordelijke tarieven en geen yuppen in snelle pakken.Wel verstand van techniek niet van vormgeving.

  Groet Eelke de oude herbergh


Leave a ReplyBack to top