Lucht

November 21st, 2005 — 11:46am | Posted by: Guido

Lucht verkoopt. Zoals bijvoorbeeld reclamemakers lucht verkopen als het wit tussen de lettertjes of luchtkastelen in de vorm van prachtige foto’s en juristen en journalisten lucht verkopen als de volgorde waarin ze de lettertjes presenteren, zo verkopen champagne producenten veel wijn van gemiddelde qualiteit tegen relatief hoge prijzen door er luchtbelletjes in te stoppen.

U begrijpt het al, ik ben geen champagne freak, maar omdat Willem in Hoogspanning in de Keuken erop wees dat op 20 november GaultMillau tijdens het evenement “Champagne aan zee” bekend zou maken wie de beste chef en wie de beste aanstormende chef van 2006 zou worden, ben ik toch eens nieuwgierig gaan kijken. Heel druk bezocht, waarschijnlijk omdat het ‘s-morgens al in Business Class van Harry Mens werd aangeprezen door de champagnekoning van Den Haag, Jan de Koning die de enige champagne boutique van Nederland runt: Sprankling.

Gaultmillau winnaars 2006 zijn:
Lucas Rive, De Bokkendooorns, chef 2006,
Karl van Baggum, Auguste, aanstormend talent 2006 en, nieuw,
Nic van Lokven, Het Savarijn, wijnkaart van het jaar 2006.

Helaas, beste weblogkindertjes (vrij naar de Fabeltjeskrant), geen weekendhotels, maar puur op eten en drinken toegespitste etablissementen dit jaar als laureaten.


Category: Eten / Uit Eten, Nieuwtjes Comment »


Leave a ReplyBack to top