Hotel kom! - Sint-Maartensdijk - Zeeland

cijferIk heb onmiddellijk spijt dat ik maar 1 nacht heb geboekt.

Een hip hotel op het eiland Tholen? Dat maakt natuurlijk wel nieuwsgierig, want heeft datzelfde eiland niet van oudsher een stijf en ouderwets imago?

Ik besluit voorzichtig een nachtje te boeken. Vanuit Den Haag is het een dik uur met de auto. Eerst kijk ik even rond in de stad Tholen, bewonder de oude kerk, de smalle historische straten en de moderne jachthaven achter de hoge dijk. Hierna is het nog een kwartiertje rijden naar Sint-Maartensdijk. Op de hoek van de Markt is hotel Kom!, gevestigd in een voormalige historische bibliotheek. Na een rigoureuze verbouwing van ruim een jaar werd het in juni 2009 geopend door de jonge eigenaars Marijn en Kyra. Beiden zijn niet van het eiland (Marijn werd geboren in Breda, Kyra in Den Haag), maar ze kozen voor deze locatie om de rust en schoonheid van de omgeving.

De auto krijgt een plek op de eigen parkeerplaats achter het hotel. Achter glazen deuren is de lounge met een hoge bar en het restaurantgedeelte. Marijn gaat mij voor naar de hotelkamer en ik ben compleet verrast. Op de boxspringbedden met erachter een hoge grijze headboard liggen fraaie witte dekbedhoezen, een flatscreen tv aan het voeteneind. De badkamer is een modern sprookje: een design ligbad, een witte langwerpige wastafel en een aparte douche, het ziet er allemaal even glanzend en strak uit.

Ik pak mijn koffer uit en laat mij eerst verwennen met een perfecte cappuccino onder de grote parasols van het terras aan de Markt. Kyra laat mij alvast de dinerkaart voor die avond zien. En omdat ik nu eenmaal in Zeeland ben, kies ik voor een Zeeuws menu, met als entree een visplateau, als hoofdgerecht Zeeuwse mosselen en over het dessert hoef ik niet lang na te denken: ijs met zelfgemaakte bramencompote.

Ik maak eerst nog even een wandeling door het stadje, dat tot een van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland behoort. Sint Maartensdijk is ook trots op zijn band met ons koningshuis; in het monumentale stadhuis gebouwd in 1628 hangen 17e-eeuwse portretten van de Oranjes. En na een rondje langs de gotische kerk met de toren uit 1400 geniet ik van het heerlijke diner met na afloop nog een glas wijn bij de haard.

De volgende morgen is het ontbijt ook alweer een feestje: er zijn verse broodjes, Zeeuwse minibolussen, croissants, yoghurt met musli, vers fruit en versgeperste jus d orange. Hierna ben ik helemaal klaar voor een tochtje over het eiland. Het hotel heeft zijn eigen fietsen, dat is wel zo makkelijk. Het strand aan de Oosterschelde lokt (5 minuten op de fiets of 10 minuten wandelend door het bos) en daarna gaat de tocht via de havenplaatsjes Stavenisse en Sint Annaland weer terug naar het hotel. Ik heb onmiddellijk spijt dat ik maar 1 nacht heb geboekt.

Kyra vertelt dat zij samen met De Vlinder (www.devlindermassage.nl), praktijk voor reiki en massage in Sint Maartensdijk, een arrangement heeft samengesteld voor een anti-stressweekend. Je kunt kiezen uit een hot stone massage, een helende massage met etherische olien of een reikimassage. Het klinkt werkelijk aanlokkelijk. Marijn en Kyra, ik kom terug!

  • Hotel kom!
  • Kamerprijzen vanaf Euro 80,-
  • Markt 58
  • 4695 CH Sint-Maartensdijk
  • 0166-663000
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_4
Faciliteiten Score_4
ontbijt Score_5
service Score_5
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel