Asinello B&B - Brugge - West-Vlaanderen

cijferPerfect mini 'boutique hotel' in het centrum van Brugge.

Asinello ligt aan een drukke winkelstraat midden in Brugge. Achter de poort is het echter een oase van rust. Een kleine trendy vormgegeven binnenplaats leidt naar de ingang. Monique, de eigenaresse en gastvrouw verwelkomt ons hartelijk. In tegenstelling tot wat het logo met de ezel (een verwijzing naar de Ezelstraat) doet vermoeden is alles strak en modern vormgegeven. De term bed and breakfast is eigenlijk wat verwarrend in dit geval. De drie slaapkamers bevinden zich in een apart huis en hebben een eigen ontbijtruimte en een zitgedeelte met een bijzonder mooi vormgegeven open haard. Asinello is meer een klein boutique hotel.

We hebben een hele ruime suite. Muren, plafond en vloer zijn gedecoreerd in wit en grijstinten. Het heeft een heel rustgevend effect. Alles voelt fris en schoon. Twee lederen fauteuils en een kleed zorgen voor kleuraccenten, die terugkomen in het schilderij. Monique was er vanuit gegaan dat onze dochtertje mee zou komen en heeft de bedbank ongevraagd omgetoverd in een volwaardig extra tweepersoonsbed. Hoewel we het niet nodig zullen hebben krijgen we wel een indruk van het perfectionisme waarmee Monique haar bed and breakfast runt.

De afwerking en inrichting zijn van hoog niveau. Kosten nog moeite lijken gespaard. Een magneetsleutel geeft toegang tot zowel onze kamer als de buitendeur en funtioneert als masterswitch voor de verlichting. Onze badkamer heeft een geweldige rainshower (zo groot zijn we hem nog niet eerder tegengekomen) en een jacuzzi. Alles is prachtig afgewerkt met natuursteen. Het Auping bed ligt zo lekker dat we eigenlijk niet meer de stad in willen. We vragen Monique of er dvd's zijn, want we hebben wel zin in een film. Als we terugkomen uit de stad ligt er een dvd box klaar met een goede selectie films. De finesse zit hem in de kleine details. Naast ons bed staan flesjes bronwater en er hangen heerlijke badjassen die je niet meer uit wil doen. Het is echt een plek om even de wereld te vergeten.

Monique vertelt ons de volgende ochtend bij het ontbijt dat Asinello om die reden is opgezet. Tot voor kort had ze een drukke praktijk als huisarts en ging ze af en toe met haar man naar een hotel in de buurt waar ze heerlijk konden ontspannen. Het voelde zo goed, dat ze zelf een soortgelijke plek wilden creeeren. Haar man verkocht zijn tennisclub en Monique stopte met haar praktijk om zich op hun nieuwe passie te storten. Dat is goed gelukt. Het voormalige missiehuis van de Karmelieten is omgetoverd in een luxe ontspanningsoord midden in Brugge. Er is zelfs een hammam, voor het ultieme verwennen, maar helaas hadden we daar geen tijd voor. Na het heerlijke uitgebreide ontbijt, waarbij Monique ons - hoe kan het ook anders - op verzoek een perfect zachtgekookt eitje voortovert, gaan we spijtig genoeg weer naar huis.

Asinello is de perfecte plek voor diegenen die de luxe willen van een boutique hotel gecombineerd met het persoonlijke van een bed and breakfast.

  • Asinello B&B
  • Kamerprijzen vanaf Euro 100,-
  • Ezelstraat 59a
  • 8000 Brugge
  • 0032 0478388647
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_4
Faciliteiten Score_4
ontbijt Score_4
service Score_5
prijs/kwaliteit Score_5
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel