Bread and Butter - Brugge - West-Vlaanderen

cijferOp bezoek in Brugge bij Bread and Butter, het thuis van een binnenhuis styliste.

Bij aankomst worden we meteen warm ontvangen door de charmante Frederika met een grote bos krullen. Ze is binnenhuis styliste en dat is goed te zien. Bread&Butter is een stijlvol huis dat onze verwachtingen op basis van de website ruim overtreft. Het huis ademt een sfeer uit die zowel rustiek is als trendy.

We hebben de bovenste verdieping van het huis voor onszelf, bestaande uit een ruime slaapkamer die via dubbele paneeldeuren naar de badkamer onder het schuine dak leidt. Van daaruit is de mezzanine te bereiken, waar je even rustig kunt zitten of tv kijken.

Onze kamer is smaalvol ingericht met een trendy combinatie van seventies invloeden, aardetinten en natuurlijke materialen. Het werkt allemaal bijzonder goed en we voelen ons meteen thuis. Dit is echt een plek om te cocoonen. Lekker met een kopje thee in het overcomfortabele bed een goed boek lezen of bijkletsen bij een glaasje wijn.

De badkamer, die meer als een verlenging van de slaapkamer voelt, is een statement op zich. De oranje betimmering van het bad springt in het oog. Verder de houten betimmering op de wand. Hiervoor zijn planken gebruikt die afkomstig zijn van een marmerwerkplaats. Ze hebben een heel bijzonder whitewash effect dat ontstaat door het marmerpoeder dat door de planken is geabsorbeerd. Hetzelfde hout is ook in de slaapkamer gebruikt en is een van Frederika en Jon's bijzondere vondsten. Vanuit het bad heb je een prachtig uitzicht op voortdurend veranderende wolkenpatronen door twee grote ramen in het schuine dak (of op de sterren..). Het enige onhandige is het toilet, waarvoor je een verdieping naar beneden moet, hoewel het gelukkig wel prive voor de gasten is.

De volgende ochtend wordt er een uitgebreid en overheerlijk ontbijt geserveerd in de woonkamer. Fredrika en John houden van lekker eten en kwaliteit en dat is te zien en te proeven. We voelen ons heerlijk verwend. De tweede ochtend kijken weal weer uit naar ons ontbijt met verse croissants, overheerlijk brood, zelfgemaakte jam en patiserie. Frederika gedraagt zich als een voorbeeldig gastvrouw, heel Vlaams discreet maar ook open voor een gezellig kletspraatje. Allerlei extra verzoekjes willigt ze ook met alle liefde in.

Bread&Butter is gelegen aan de rand van het oude centrum. Zodra je het straatje uit loopt zit je op een prachtige gracht en volgt een pitoresque wandeling naar de Markt (iets meer dan 15 minuten). Dit heeft als voordeel dat het voor de deur gratis parkeren is. Officieel mag je er maar vier uur staan, maar Frederika was zo behulpzaam om onze parkeerschijf telkens opnieuw in te stellen. Dat doet iedereen daar zei ze.

Brugge is prachtig middeleeuws stadje aan wie de modernisatiegolf voorbij is gegaan. Na de 14e eeuw, toen de stad op het toppunt van zijn rijkdom was, is er weinig meer veranderd lijkt het. Er is genoeg te zien en beleven. Een aanrader is een boottochtje met Pierre Peche, wiens boot vertrekt tegenover het Gruuthuse. Een poeet en talenwonder die een fantastische rondleiding verzorgd.

Pros
Warme ontvangt, ruime en stijlvolle accomodatie, gratis parkeren, overheerlijk ontbijt en fantastische prijs/kwaliteit verhouding

Cons
Toilet is apart van de kamer

Al met al is Bread&Butter een heerlijke plek om te overnachten en we hopen er snel terug te komen. We hebben echt het gevoel dat we vrienden hebben gemaakt in Brugge.

  • Bread and Butter
  • Kamerprijzen vanaf Euro 100,-
  • Julius & Maurits Sabbestraat 39
  • 8000 Brugge
  • (0)50 33.47.26
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
ontbijt Score_4
service Score_5
prijs/kwaliteit Score_5
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel