Monty Small Design Hotel - Brussel - Brussel-regio

cijferEen huiselijk designhotel met een knipoog. Tijd voor een weekendje Brussel.

De sfeer:
In een mooie sjieke buurt van Brussel, een huiselijk designhotel met een knipoog. Een prachtig 19e eeuws herenhuis mooi gerestaureerd, in de tuin begroet ons een lifesize rode stier. Design met humor, maar ook gewoon een heel functioneel prettig hotel.

De eigenaren:
We worden verwelkomd door Burak Acar, een van de drie eigenaren. Hotel Monty blijkt een avontuurlijk project van drie vrienden die besloten samen een bijzonder hotel op te zetten. Echte wereldburgers zijn het met werkervaring van Londen tot New York.

Ze bestudeerden de markt serieus en kwamen tot de conclusie dat Brussel nog mogelijkheden bood voor een goed intiem hotel. Monty blijkt succesvol, gedacht word er nu aan nieuwe soortgelijke projecten, te beginnen in dezelfde buurt van Brussel.

De kamers:
Verdeeld over drie verdiepingen vind je 18 kamers, allen praktisch ingericht met een vleugje design en met een gedurfd donkerrood/donkergrijs kleurenpalet. Wij kregen een kamer aan de achterzijde met vrij uitzicht naar buiten. De gehele benedenverdieping is ingericht met een ontvangst-, lounge en ontbijtruimte.

Het ontbijt:
Tijdens het ontbijt leer je de andere gasten kennen. We zitten allemaal rondom een grote tafel waarop een smakelijk ontbijt voor ons staat uitgestald.

Mijn buurman blijkt een filmeditor uit Luxemburg te zijn, hier voor een week voor eennieuw filmproject. Aan de overzijde van onze tafel 3 luid converserende Zweden, ze zijn hier voor een conferentie maar plakken er een weekendje Brussel aan vast.

De locatie:
“The Monty” zit in een leuke buurt buiten het toeristische centrum van Brussel. De metrostop is letterlijk om de hoek dus bereikbaarheid is geen probleem. Wij gingen in de praktijk echter meestal te voet richting centrum.

Op het gevoel de juiste richting uit dwaalden we door Parijs “parc Luxembourgh” achtige parken met interessante musea, passeerden prachtige Art Nouveau (Horta?) gevels en gezellige buurtcafe’s.

Eten deden we wel in het centrum en vervolgens ging het weer met de metro terug (uitstappen halte Merode voor een ‘nightcap’ in een van de leuke buurtcafes aldaar).

Plussen en minnen:
Ideale plek om eens Brussel te verkennen en er een heerlijke weekendje tussenuit te zijn.

Door de week wordt de toon gezet door “euro parlement” bezoekers die dit boutique hotel hebben ontdekt, in het weekend is de sfeer anders, meer relaxed en zijn ook de prijzen veel lager (vraag naar de weekend-aanbiedingen!).

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
ontbijt Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel