Boulevard Leopold - Antwerpen - Antwerpen-provincie

cijferEen ontdekking “voor de ware liefhebber” midden in de Joodse buurt van Antwerpen.

De sfeer:
Comfort, oude glorie. Een kast van een huis uit 1890, nog geheel in originele staat. Wij zijn een weekend in een andere wereld, de luxe van krakend parket, inwonend personeel, ensuite badkamers en thee in de zonnige serre.

De eigenaren:
Stapels mode tijdschriften, een zeer sfeervol ingericht huis, we vermoeden een connectie met de Antwerpse modewereld, en dat klopt: Vincent werkt bij Ann Demeulemeester, Bert blijkt echter (handig) een achtergrond in de horeca te hebben. Hij verkocht zijn succesvolle zaak in Mechelen en had opeens tijd (en geld?) over.

Ze vielen als een blok voor de charmes van dit huis “dat moest dus een luxe b&b worden”. Pffff, na jaren buffelen in de horeca “eindelijk weer eens tijd om rustig met je gasten te praten en geen gedoe met personeel!”.

De kamers:
Ook wij gaan voor de bijl, we zijn verliefd. Wij hebben het apartement op de 1e verdieping. Drie grote ruimtes, ingericht met een mix aan meubelen (voor de inrichting van het huis hebben ze een jaar lang alle antiekmarkten afgestruind). We waren vooral onder de indruk van de badkamer, een zee van ruimte: indeling, bad en tegelwerk nog geheel als in 1890!

Achter de schermen blijkt alles echter geheel up to date. Nieuwe leidingen, de douche is een krachtige stortdouche, de sfeervolle openhaard heeft afstandsbediening en er is zelfs Wifi in huis. De vooruitgang?!

Het ontbijt:
Jawel, we worden gewekt door de geur van vers brood in de oven. Ontbijt is beneden in de serre, je kijkt uit over de mooie achtertuin. Je hebt je eigen tafeltje en -heerlijk- we worden bediend! Ook andere gasten schuiven aan, een Frans stel en ook Italiaans bezoek, hoe vinden die mensen deze adresjes toch? (via Weekendhotel, jawel).

De locatie:
Ook de buurt was voor ons een ontdekking (weer eens wat anders dan altijd “trendy Zuid”). Nooit geweten dat de Joodse buurt van Antwerpen zo groot was. Jongens met zwarte hoeden en “dreadlocks” op de fiets. Joodse mannen met grote bondmutsen voor me bij de bakker, een heel bijzondere buurt.

Zowel het centrum als centraal station zijn nog op loopafstand. Wij nemen ‘s avonds echter de tram (lijn 8) de stad in, die voert je langs alle bekende winkelstraten, het Modemuseum, tot aan het museum van Schone kunsten. Jawel, we gaan uiteindelijk dus toch weer uit eten in Zuid.

Plussen en minnen
Niet in het centrum en ook niet “hyper de hype” design, een ontdekking “voor de ware liefhebber”.

  • Boulevard Leopold
  • Kamerprijzen vanaf Euro 115,-
  • Belgielei 135
  • 2018 Antwerpen
  • +32 486675838
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_3
Faciliteiten Score_4
ontbijt Score_4
service Score_5
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel