Hotel Beaumont - Maastricht - Limburg

cijferKlassiek Maastrichts hotel is omgetoverd tot een eigentijds boutique hotel.

Soms vergeten we wel eens dat het zondag is. Bij ons in de buurt (Amsterdam) is het dan ook een dag als elke andere. Jan en alleman is aan het funshoppen, bussen toeristen rijden af en aan en ook Albert Heijn is gewoon van 9.00 tot 22.00 uur open. Waar zijn die landerige Zondagen toch gebleven?

Gelukkig kan het ook anders. Zondagmorgen: we zitten 2 en een half uur ! - blij met ons krantje en croissantje - in de Intercity naar Maastricht. We hebben bijna de hele trein voor ons alleen, om het half uur komt er een vriendelijk ‘railtender’ meisje langs met verse koffie en geheel uitgerust stappen we om half een uit op station Maastricht.

Lekker rustig hier! We zijn hier eerder geweest en we kennen de weg. Gewoon rechtdoor lopen richting de rivier en na nog geen 300 meter, aan een van die leuke pleintjes, onze bestemming, Hotel Beaumont. Van buiten een klassieke beauty met mooie nieuwe witte ronde zonneschermen van binnen een eigentijds plaatje. We krijgen kamer 105, aan de voorzijde van het hotel en we hebben zelfs een balkonnetje!

Hotel Beaumont is al 3 generaties bezit van dezelfde familie (Beaumont) en ook de jongste generatie maakt zich op om het stokje over te nemen. In de loop der jaren werden aan het centrale klassieke pand stukje bij beetje buurpanden toegevoegd. Hierdoor was de zaak wel op de goede grote gebracht maar was de eenheid een beetje zoek. Tijd voor, jawel, een restyling! (geen hotel ontkomt hier tegenwoordig aan).

Ze zijn een geheel nieuwe weg in geslagen, het voormalige klassiek Maastrichtse hotel is omgetoverd tot een eigentijds boutique hotel. ‘Als je het doet moet je het ook goed doen’ moet meneer Beaumont gedacht hebben. Hij wist een toonaangevende archtitect uit London (David Chipperfield - bekend van mooie hotels en winkels van o.a. Dolce en Gabbana) voor het design te strikken en het resultaat mag er zijn.

Je komt binnen via een grote glazen deur in een strakke roomwitte ruimte afgewerkt met mooi donker getint wenge hout. Links van je is een doorgang naar het restaurant en een moderne lounge, rechts een uitnodigende ontbijtruimte. Alles in die zelfde sfeer, spierwitte lichte vitrages afgewisseld met linnen cremekleurige gordijnen en veel hout. Een mooi rustgevend geheel, ook in de kamers boven is alles in hetzelfde kleuren schema ingericht.

De moderne stijl gaat goed samen met de traditionele elemenent in het pand. Zo zijn de klassieke glas in lood ramen in het restaurant gewoon gebleven en komt het mooie gestukte plafond nog beter uit. De kaart van het restaurant, dat in Maastricht een behoorlijke reputatie geniet, blijkt ook gemoderniseerd, echter die bewaren we voor later, eerst gaan we de stad in.

Maastricht is nog zo’n heerlijke stad waar op zondag de cafe’s bevolkt worden door vaste gasten in ‘zondags pak’, hier lijkt niets veranderd. Wij belanden echter in het Centre Céramique waar geheel cultureel Maastricht zich lijkt te hebben verzamemeld. Een prachtig nieuw gebouw in het centrum van de nieuwe Céramique wijk met o.a. de openbare bibliotheek, wisselende tentoonstellingen maar ook met een café/restaurant een interessante boekhandel.

Op weg terug lopen we door de Rechtstraat langs enkele leuke restaurants (onthouden voor de volgende keer). Voor ons is echter een tafel gereserveerd in restaurant Beaumont, het hoogtepunt van de dag!

Chef Rick Bartelink verrast ons met een keuze uit traditionele Limburgse en Oosterse keuken. Heerlijk! Gasten blijken van heinde en verrre te komen en blijven tot laat hangen. Naast ons zit een modieus stel uit Londen, wat doen die hier? De volgende morgen aan het ontbijt vragen we ze nieuwsgierig, on holiday? Well ... yes. Ze moesten voor werk in Aken zijn en besloten in Maastricht te blijven hangen. Ook zij zijn enthousiast over Maastricht en Beaumont, ‘this place is a real treat’.

  • Hotel Beaumont
  • Kamerprijzen vanaf Euro 95,-
  • Wycker Brugstraat 2
  • 6221 EC Maastricht
  • 043 3254433
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
keuken Score_5
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel