The College Hotel - Amsterdam - Noord-Holland

cijferHet hotel is prachtig, levendig, een echte ervaring. Chique en cosy tegelijk.

De sfeer:
Een warm, luxe, hip hotel met internationale uitstraling en aangename bedrijvigheid. In de bar is altijd wel wat te doen en op vrijdag is het rond borreltijd een drukte van belang. Het hotel is werkelijk prachtig en rijk ingericht met oog voor detail en een Hollandse touch. Chique en cosy tegelijk. Het is een smaakvol omgetoverd negentiende-eeuws schoolgebouw en dat sluit mooi aan bij het huidige gebruik. Want zoals de naam al zegt is het een opleidingshotel waar studenten van het Amsterdamse ROC stage lopen.

Het personeel:
The College Hotel wordt gerund door een professionele staf, aangevuld met een flinke hoeveelheid stagiaires van divers niveau. De één is eerstejaars gastvrouw, de ander vierdejaars hotelmanager-in-opleiding, maar ze staan voor vier sterren en moeten dat niveau waarmaken. De één heeft talent en legt je met een glimlach in de watten, de ander is afwachtend, ongeïnteresseerd of klungelig. Het geambieerde serviceniveau is heel hoog: bij binnenkomst wordt de deur opengehouden, je koffer wordt naar de gereserveerde kamer gedragen, in het restaurant staat een meisje continu paraat om je broodjes aan te vullen, in de bar worden de nootjes bijna ongemerkt aangevuld. Althans, dat is allemaal de bedoeling. Maar zeker niet alles loopt op rolletjes en wie niet op het concept bedacht is, zou teleurgesteld kunnen worden. Hoewel: alles komt goed want de professionele staf levert uitstekend werk.

De kamers:
Er zijn veertig kamers en die schijnen allemaal verschillend te zijn. Wij overnachtten in een DeLuxe Double Room, en die was inderdaad heerlijk luxe. Zware stoffen, donkere kleuren en toch is de uitstraling eigentijds. Het bed is gigantisch, onze prachtige badkamer is ensuite: wie liever niet zichtbaar - want achter een glazen deur - op de wc zit, moet de schuifdeuren even sluiten. Het moderne bad staat midden in de ruimte, er is een stortdouche, de wastafels zijn verzonken in kaptafels en aan alles (schoenpoets, douchekapje, föhn) is gedacht. Mooi meubilair, natuurlijk een flatscreen-tv en WiFi, waarvoor je helaas wel moet betalen.

Het eten:
De hotelinrichting is voorzien van een Hollands accent: de kaart is zelfs op Nederlands eten geïnspireerd. Dat resulteert in originele gerechten als risotto van gort, mousse van bietjes, rillette van haring, en een kaasplank met uitsluitend Nederlandse kazen. Ook het concept is origineel: buiten de gangen om wordt een uitgebreide amuse, een tussengerecht en friandise bij de koffie geserveerd. Wie drie gangen kiest, dineert dus toch heel uitgebreid. Het servies is natuurlijk Delfts Blauw: je wordt er trots van op de Hollandse keuken. Want het is allemaal heerlijk en prachtig gepresenteerd. Het ontbijt wordt in dezelfde ruimte geserveerd en bestaat uit een mooi buffet met origineel fruit en lekker brood waarbij alle dranken wel aan tafel worden geserveerd. Voor eiergerechten en pannenkoeken betaal je extra.

De locatie:
Het College Hotel ligt vlakbij het museumkwartier in Amsterdam. Een prima plek. Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat is ook de beste optie. Voor sightseeing pak je de tram, of beter: huur een fiets. Ook dat kun je via het hotel regelen maar bedenk dat al dit soort extra’s, ook het laten parkeren van je auto, verhoudingsgewijs prijzig zijn.

Plussen en minnen:
Het hotel is prachtig en levendig, een echte ervaring. Je zou er probleemloos de hele dag kunnen rondhangen en observeren. Alleen al de wc’s zijn een bezoekje waard. Wie een vlekkeloze bediening verwacht, moet er vooral niet heen. Wie verrast wil worden, zal genieten. Je moet soms een beetje assertief zijn, zelf om uitleg vragen. Ons was niet verteld hoe laat het ontbijt wordt geserveerd, we vroegen er niet naar, en waren dus te laat: gelukkig kregen we in de bar alsnog een prima alternatief geserveerd. Ga er vanuit dat er fouten worden gemaakt, en dat ze worden opgelost.

  • The College Hotel
  • Kamerprijzen vanaf Euro 235,-
  • Roelof Hartstraat 1
  • 1071 VE Amsterdam
  • +31 20 5711511
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_5
Faciliteiten Score_4
keuken Score_4
service Score_3
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel