De Swarte Ruijter - Holten - Overijssel

cijferBlack beauty, een mini resort in Overijssels groen.

We zijn net de IJssel over, we laten Deventer links liggen en we verlaten de A1 en volgen de borden Holten en Holterberg. Opeens zitten we midden in de bossen en zijn we promt de weg kwijt. Het is vrijdagavond en we zijn er weer eens een weekendje tussenuit.

Een voorbijganger met hond weet ons hoofdschuddend weer op weg te helpen, het blijkt vlakbij. Wauw, dat ziet er goed uit! De Swarte Ruijter blijkt een beauty. Het ligt helemaal vrij in het bos, centraal het restaurant in een groot klassiek rietgedekt jaren 30 pand met terrassen er omheen. Er achter, los in de tuin, uitlopend in het bos twee cottages met hotelkamers.

Een mini resort in Overijssels groen. We worden ontvangen door de ober/gastheer van dienst, keurig in modieus pak gestoken maar informeel in woord en gebaar. Leuke sfeer hier, een sjieke zaak met zakenmensen en kinderen over de vloer, waar vind je dat nog? Sommige gasten hebben zich voor hun hotelsuite genesteld met kinderwagen en fietsen in de aanslag, even verderop schuiven buitenlandse zakenrelaties aan voor een informeel diner met een locale ondernemer.

Vanuit je kamer rol je hier zo de bossen in en dat besluiten we dan ook nog even te doen alvorens te gaan eten in het restaurant. Na een uur op de snelweg te hebben gezeten is het hier midden in de bossen wel erg stil, we genieten van een heerlijke zomeravond.

Het hoogtepunt wacht echter nog, urenlang dineren buiten op het terras van het restaurant. We hebben een van de mooiste zomeravond van het jaar getroffen en genieten van de keuken van chef-kok Erik de Mönnink, heerlijk eten voor normale prijzen. De wijn vloeit rijkelijk, onze suite is gelukkig vlakbij.

Boem! Ik zit rechtop in bed, wat is dat? Het duurt even voordat ik het door heb, de buren zijn op muggenjacht en zetten grof geschut in. Flatsh! weer land een tijdschrift of krant op de muur, het duurt even voor de rust terugkeert. Jawel, zomer in Nederland, de mug is terug.

’s Morgens ontbijt in het restaurant gedeelte van het hotel. Nu hebben we de tijd alles ook eens van binnen te bekijken. De inrichting is vrij trendy maar niet te en past mooi bij de locatie. Natuurlijke materialen, ruw hout en lijsteen, comfortabel meubilair van mooie kwaliteit, het geheel is echt een plaatje. ’s Lands woonbladen waren er dan ook als de kippen bij om deze nieuwe aanwinst breeduit in hun zomeredities op te nemen. Nu zit de zaak gezellig vol met nieuwsgierige randstedelingen zoals wij. Ga ook eens kijken, wij hebben genoten.

  • De Swarte Ruijter
  • Kamerprijzen vanaf Euro 120,-
  • Holterbergweg 7
  • 7451 JL Holten
  • 0548 596660
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_5
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel