Engelen aan de Waterkant - Gent - Oost-Vlaanderen

cijferGentse b&b voor fijnproefers. Sfeervol logeren bij een vrouw met smaak.

Al dat strakke design tegenwoordig, soms wordt het ons een beetje teveel. Tijd voor iets anders dachten we zo. We gingen op zoek naar iets authentieks, iets romantisch.

Via het gidsje van onze Belgische collega Pierre Darge (Honderd keer slapen) vonden we deze leuke aanrader, ‘Engelen aan de Waterkant’ in Gent. Sfeervolle foto's trekken de aandacht en na een bezoekje aan hun website weten we het zeker, op naar Gent!

De waterkant blijkt de rivier de Schelde te zijn die hier - als een soort kanaaltje - door Gent loopt. De ligging (iets buiten het centrum van Gent) is niet echt bijzonder maar het pand en met name de sfeer en de inrichting zijn helemaal o.k..

We worden ontvangen door de eigenaresse Ann Willems, ze woont zelf beneden, de 2 kamers van de b&b zijn op de twee bovendste etages. In het souterain van het pand (een mooi exemplaar uit het begin van de vorige eeuw) heeft Ann een kantoortje voor haar interior design bedrijfje.

In de loop der jaren heeft Ann het hele huis opgeknapt en naar haar eigen wensen ingericht. Wat je ziet is dan ook niet even snel bijelkaar ‘besteld’ (zoals je dat bij ‘gerestylde hotels wel ziet) maar het resultaat van jaren gericht zoeken op allerhande veilingen en markten.

Wij kregen de kamer op de eerste etage. Het is geen kamer maar een suite en beslaat de hele etage. De badkamer is een echte blikvanger met een origineel bad op pootjes (een ergens door Ann gevonden exemplaar, speciaal voor haar gerestaureerd). Aan de voorzijde hebben we uitzicht over de Schelde en lonkt het grote ruime bed.

Dit blijkt weer zo’n voorbeeld van specifiek bij elkaar gezocht en op maat gemaakt. Het headboard werd op een markt gevonden, vervolgens werden er twee losse bijpassende bedden aan toegevoegd. Het onderste hoeslaken verbindt de twee losse bedden tot een comfortabel ‘kings size’ geheel.

Zo zit het hele huis vol met originele vondsten. ‘s Avonds sluipen we nog even naar boven om binnen te gluren in de kamer op de bovenste etage (die was leeg, we waren die nacht de enige gasten). Hier blijkt de badkamer nog mooier, wij zijn jaloers!

‘s Morgen krijgen we een prachtig geheel verzorgd ontbijt op bed en maken we plannen voor de dag. Vlak om de hoek liggen twee musea, die zijn dus eerst aan de beurt, vervolgens staat een mooie wandeling naar het centrum gepland.

Over Gent hebben we al vaker positief verslag gedaan. Dit is echt een van onze favoriete Belgische steden, veel studenten, geen toeristen en altijd wat te doen.

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_3
Faciliteiten Score_4
ontbijt Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel