Villa Acacia - Kapellen-Antwerpen - Antwerpen-provincie

cijferVilla 'bed and breakfast' vlakbij Antwerpen.

De sfeer:
Dit is Villa Kakelbont maar dan helemaal op orde. Een archetypische villa achter een heg met een hek. Lekker ouderwets met binnen prachtige parketvloeren, hoge plafonds, overal foto’s (ook eigen werk van de eigenaar) en gebloemde gordijnen. Het voelt voornaam en rijk, en gelukkig heel toegankelijk.

De eigenaren:
Hij had altijd al de droom ergens een B&B te starten, als reisfotograaf had hij al veel plekjes gezien. Maar toen kwam hij haar tegen en zij wilde in Kapellen blijven. Ze kochten het meest opvallende huis midden in het dorp (aan de rand vind je veel meer van dit soort villa’s) om daarmee zijn plan te verwezenlijken. Deze voormalige burgemeesterswoning verdiende het bewaard te blijven en is flink aangepakt. Chris en Nathalie Wouters delen hun huiskamer met de gasten en zijn enorm hulpvaardig.

De kamers:
Er zijn drie kamers en wij zijn heel blij dat we overnachten in de rode kamer, want dat is de grootste en mooiste. Op de hoek dus lekker licht, en met een ruim, overdekt balkon. Het is huiselijk, en alsof je in vervlogen tijden leeft. Mooie enorme foto’s uit de jaren dertig aan de muur, een prachtige antieke kledingkast met geslepen passpiegel, een lief kaptafeltje. En ook grappig: info voor de gasten in een passend lijstje op de schouw. Chris Wouters zoekt steeds tot hij het ideale meubelstuk heeft gevonden. Zijn pièce de résistance is een fantastische art deco hanglamp. De badkamer is gigantisch, met enorme stortdouche en een flink bad. De gele kamer is kleiner en minder apart, maar heeft wel een waterbed.

Het ontbijt:
In de mooie, lichte ontbijtkamer klinkt passende klassieke muziek. We krijgen eigenlijk alles geserveerd wat een groot hotel ook biedt, maar dan speciaal voor ons klaargemaakt. Van vers fruit tot roerei met uitgebakken spek, en van cake tot cornflakes: alles. Natuurlijk op gebloemd servies, de drie soorten jam – waaronder zelfgemaakte – in prachtige antieke potjes. Het is het moment van de dag waarop je Chris om tips kunt vragen.

De locatie:
De B&B ligt in een zijstraat van de hoofdstraat van Kapellen, een dorp vlakbij Antwerpen. Op loopafstand ligt het station waar de trein naar Antwerpen stopt. Daar ben je in 15 minuten maar in het weekend slechts één keer per uur. Kapellen zelf biedt niet heel veel maar je kunt er wel heerlijk fietsen. Wie houdt van mooie oude villa’s of zich wil vergapen aan de woningen van de nieuwe rijken in Brasschaat, kan z’n lol op. Maar je vindt ook natuurschoon in de nabije omgeving. Bij Villa Acacia zijn fietsen te huur. Op loopafstand zijn wel zes restaurants, wie wil rijden vindt nog veel meer. Inclusief sterrentent.

Plussen en minnen
Prima plek voor een gevarieerd weekend: dagje shoppen in de stad, dagje fietsen op de hei. Maar ook een heerlijke kamer om het hele weekend niet te verlaten…. Prima uit eten kan in de buurt echter voor een beetje hip eten, moet je in Antwerpen zijn.

  • Villa Acacia
  • Kamerprijzen vanaf Euro 94,-
  • Bevrijdingslei 3
  • 2950 Kapellen-Antwerpen
  • 0032 475616668
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_3
Faciliteiten Score_3
ontbijt Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel