De Nijenshof**** Logies & Wellness - Nijensleek - Drenthe

cijferDe Nijenshof werkt met het uit Frankrijk overgewaaide 'table d'hôte' principe, oftewel 'de aanschuiftafel has arrived in Drenthe'.

Vrijdagavond rond de klok van vijf uur komen we aan bij 'DE NIJENSHOF'. Na ruim een uur rijden zijn we helemaal verlost van de hectiek in de Randstad en kunnen we ons voorbereiden op een paar dagen genieten van de stilte en de sfeervolle omgeving van Nijensleek…het is weekend!

We worden hartelijk ontvangen door Hans en Renée, de gastheer en gastvrouw. We krijgen een lekkere kop koffie aangeboden en kunnen even bijkomen in de riante huiskamer die speciaal voor de gasten is ingericht met comfortabele en stijlvolle meubelen. Het balkenplafond en de houtkachel geven een extra warme dimensie aan deze kamer. Overigens is het hele huis voorzien van een smaakvolle inrichting met mooie stillevens; we kregen bijna zin om een fotoreportage te gaan maken! De spelregels zijn simpel: "Jullie kunnen overal gebruik van maken en mogen nemen wat jullie willen. Zelf houd je bij wat de consumpties zijn die je hebt genuttigd."

s Avonds drinken we eerst een lekkere borrel om vervolgens bij de gastheer en gastvrouw aan tafel te schuiven voor het diner. (De Nijenshof werkt met het uit Frankrijk overgewaaide 'table d'hôte' principe, oftewel de aanschuiftafel). Na de eerste gang, zalm op een bedje van bladerdeeg, voeren we al snel een interessant gesprek met deze twee bijzondere mensen. We genieten vervolgens van de smakelijke kalfsoester en een dessert. Als we in ons luxe appartement nog even wat lezen hebben we een zeer voldaan gevoel overgehouden aan deze eerste avond.

De kippen wekken ons de volgende morgen met gezellig getok en gekakel. We genieten van een ontbijt zoals een ontbijt hoort te zijn. Warme knapperige broodjes, echte jus d'orange en lezen uit twee 'verse' kranten. Terwijl we ontbijten turen we naar buiten waar de paarden in de wei worden gelaten. Grenzend aan 'DE NIJENSHOF' ligt de Heerlijkheid 'de Eese'. We besluiten daar een stuk te gaan wandelen, prachtig.

De tweede avond zitten we met een goed boek in de huiskamer onder het genot van een glaasje en een sigaartje. Hans heeft de open haard aangemaakt en gezorgd voor een mand vol hout. Alle ingrediënten voor een warme, gezellige avond zijn aanwezig. Renée vraagt ons hoe laat we aan tafel willen en stiekum heb ik al weer heel veel zin in haar culinaire kunsten. Dit keer eten we poussain gevuld met citroen en rozemarijn. Als dessert hebben we ijs met zelfgemaakte boerenjongens. Na het diner trekken we ons terug in het appartement en lezen we onze boeken uit. Nog even wat tv kijken en dan gaan we naar bed.

De volgende dag is het zondag. Als we de gordijnen openschuiven worden we verrast door een wit landschap. Het heeft vannacht gesneeuwd. Jammer dat we weer gaan vandaag. Nog een keer genieten van de lekker verwarmde tegels in de badkamer tijdens het tanden poetsen. We zijn helemaal opgeladen aan het einde van het weekend en we kunnen er weer zeker een week tegenaan.

Erg bijzonder om op "DE NIJENSHOF" te mogen vertoeven. Ook leuk kennis gemaakt te hebben met Hans en Renée. Ze zijn erg gastvrij en voelen de combinatie van afstand bewaren en af en toe een beetje intiem perfekt aan. "Je moet de dingen gewoon doen!" is een uitspraak van Hans en Renée die ik niet zal vergeten. Dat zij het gedaan hebben moge duidelijk zijn en als je het mij vraagt met succes!

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_5
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel