Hotel Julien - Antwerpen - Antwerpen-provincie

cijferDe gevel is donkergrijs geschilderd, een stijlvol naambordje en een monumentale deur, een intrigerende verschijning.

T'is al weer een tijdje geleden dat we in Antwerpen waren en er is weer van alles veranderd. De leukste winkeltjes zitten nu 2 straatjes verderop, lekker eten doe je nu bij Fair Food en even uitblazen op het terras van Berlin. En jawel er is ook een nieuw hotel, Julien ... meer dan de moeite waard!

Antwerpen is gelukkig nog vol oude vervallen monumenten die er om vragen te worden omgebouwd tot eigentijds hotel. Mouche van Hool pikte er eigenhandig een van de meest geschikte panden voor uit en ging er voortvarend mee aan de slag, nu 2 jaar later is het klaar en het resultaat oogstrelend.

Vlak bij de kathedraal maar buiten de toeristische route viel haar oog op een zestiende-eeuws pand van een voormalige postzegelwinkel met een nog zeer origineel interieur, een mooie binnenplaats en een achterhuis, genoeg ruimte voor 11 kamers en een prachtige entree.

Mouche had eigenlijk stilletjes zitten denken aan het opzetten van een hotelletje in het buitenland (tja wie niet?) maar eerst maar eens in eigen stad beginnen leek een praktischer plan. De gevel is donkergrijs geschilderd en biedt geen blik naar binnen maar slechts een stijlvol naambordje en een monumentale deur, een intrigerende verschijning.

Binnen kom je via het oude koesthuis en kijk je zo het prachtige trappenhuis in, rechts van je stap je om in te checken de grote ontvangstkamer in (jawel, de oude postzegelwinkel) en kan je even plaatsnemen op een echte ‘La Chaise’ van Charles en Ray Eames. De hele beneden verdieping heeft grote tegen elkaar openstaande glazen deuren (het was mooi weer) de entree, patio, bibliotheek en lounge lopen zo uitnodigend in elkaar over en bieden zo een leuke intieme, informele ontmoetingsplaats voor de gasten.

Mouche leidt ons rond en we krijgen een van de mooiste kamers ‘a room with a view’ op de kathedraal en met een eigen terras. De kamers zijn allen in dezelfde comfortabele sfeervolle manier ingericht. Alle kasten, deuren etc zijn op maat gemaakt en aan alles is gedacht. Wij hadden een aparte grote badkamer met gescheiden toilet en douche. Enkele kleinere en wat goedkopere kamers hebben alleen een douche maar allen hebben dezelfde luxe inrichting en kwalitatieve uitstraling.

Julien heeft geen restaurant maar wel alle ‘room service’ achtige luxe die je van zo’n klein boutique stadshotel mag verwachten. De concierge van dienst staat altijd voor je klaar en bedient je ook graag terwijl je in de bibliotheek zit te bladeren in de mooiste design en hotelboeken. De collectie van de bibliotheek (ongetwijveld door Mouche bij elkaar verzameld in haar zoektocht naar de ideale inrichting van haar hotel) laat haar voorkeuren zien, internationaal eigentijds design gecombineerd met de sfeer van locale Belgische sfeermakers als Axel Vervoordt.

We waren onder de indruk en dan hebben we de mooiste kamer nog niet eens gezien (die was gereserveerd door een bruidspaar). Julien is echt een plek voor een bijzonder verblijf maar ook gewoon voor een lekker luxe weekendje tussendoor.

  • Hotel Julien
  • Kamerprijzen vanaf Euro 170,-
  • Korte Nieuwstraat 24
  • 2000 Antwerpen
  • 03 229 06 00
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
ontbijt Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel