Hotel Jan Brito - Brugge - West-Vlaanderen

cijferEen bijzondere ervaring, bijzonder goed passend bij de sfeer van historisch Brugge.

Brugge is een waar ‘weekendhotel’ walhalla, met een zeer ruim aanbod aan hotels en luxe bed and breakfast adressen.

Keuze te over dus, na lang puzzelen op het internet kozen wij voor Hotel Jan Brito. We werden op het net verleid door een sfeervolle video presentatie en werden echt erg nieuwgierig toen we lazen dat we er konden overnachten in een verbouwd kappelletje! kortom tijd voor een bezoekje.

Vergeet niet een plattegrondje met routebeschrijving uit te printen want Hotel Jan Brito ligt midden in het oude centrum van Brugge en alles is daar 1 richtingsverkeer! Voor je het weet raak je ongewild verzeild in een eindeloze site-seeing trip door Brugge.

Gelukkig heeft Jan Brito zijn eigen parking en is het zeer rustig gelegen in een mooi zijstraatje, een mooie basis voor een weekendje in het ‘Venetie van het Noorden’.

Jawel ook wij verwende Amsterdammers konden er geen genoeg van krijgen, kleine grachtjes, bruggetjes, mooie pandjes, Belgisch bier ..... Vooral ’s avonds (op zoek naar dat leuke Japanse restaurantje) is het prachtig en bijzonder sfeervol.

Overdag is het een ander verhaal, veel toeristen in het centrum, ze zijn echter prima te ontwijken. Hoe meer je rondloopt in de ‘buitenbuurtjes’ van Brugge hoe leuker het wordt. Hier vind je de hofjes en leuke musea, alles is op loopafstand. Brugge is maar klein maar voor een weekend is er meer dan genoeg te doen.

Ons hotel zit in een monumentaal pand uit 1600 met veel historie en tot 1991 nog bewoond door een echte barones. Barones Suzanne de Giey, actief als schrijfster en journalist (zij correspondeerde o.a. met Marguerite Yourcenar, die zelf ook vaak in Brugge verbleef) liet haar huis en haar bibliotheek na aan de gemeente. Zowel in het hotel als ook in het museum van de stad kan je meer te weten komen over deze laatste – ietswat excentrieke- bewoner van ons hotel.

Het Jan Brito hotel draait mee in het vrij prijzige 4 sterren circuit van Brugge maar is niet echt super-luxe of ‘glad’. De kamers in het oude, in 1992 gerenoveerde deel zijn hier en daar zelfs alweer aan een nieuw verfje toe, maar het geheel voelt zeer authentiek aan.

Meer dan de moeite waard zijn de kamers in het net nieuw verbouwde koetshuisgedeelte. Eigenaar Tijl Waelput heeft hier 4 luxe thematische suites gecreeerd met de oude bestemming als uitgangspunt. Zo kan je o.a. kiezen uit de oude paardenstal, de orangerie of - en dat deden wij- het oude kappelletje.

Jawel, daar waar vroeger het altaartje stond staat nu ons bed en de muren rondom geheel in de originele beschilderingen. Zoveel mogelijk zijn de oude elementen, ramen, lambrisering etc. gerestaureerd en ook de badkamer is –hoewel van alle moderne gemakken voorzien- geheel in stijl.

En je slaapt er als een roos, als je ‘s morgens weer wakker wordt en het zacht gefilterd licht de muurschilderingen om je heen ‘uitlicht’ val je wel even stil. Een bijzondere ervaring, bijzonder goed passend bij de sfeer van historisch Brugge.

  • Hotel Jan Brito
  • Kamerprijzen vanaf Euro 99,-
  • Freren Fonteinstraat 1
  • 8000 Brugge
  • 050 330601
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
ontbijt Score_3
service Score_3
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel