't Olde Hof ***** - Westervelde - Drenthe

cijferRomantischer kennen we ze nog niet, iets om ver vooruit te reserveren!

Ze zijn er nog de (weekend)hoteliers die eens iets anders proberen, en het dan ook nog perfect uitvoeren. We waren dolenthousiast over onze eigen ‘Zen Retreat’ in Noord oost Drenthe. Je verblijft er in een, ver achter een Drentse boerderij gelegen, venhuisje met ernaast tussen het riet een op hout gestookt stoombad, lekker prive badderen in de vrije natuur!

Van buiten ziet ‘t Olde Hof eruit als een mooi verzorgde typische Drentse boerderij. Er zijn drie gastenverblijven, het voorhuis, het achterhuis en het venhuis. Alles is door de eigenaresse met veel goede smaak ingericht. Het voorhuis is een volwaardig huis met pantry en meerdere kamers, ruim, vrij chique en met prachtig uitzicht over de tuin. Het achterhuis is een vrijstaand huisje naast de boerderij met een veranda, keuken, sauna en twee slaapkamers, ideaal voor een jong gezin. Voor romantische stelletjes hebben ze echter iets geheel anders bedacht.

De boerderij heeft een grote tuin die overloopt in het achterliggende bos. Achterin de tuin verscholen in het groen ligt aan een klein vennetje ‘het venhuisje’. Het is een klein tuinhuisje met een rieten dak, binnen blijkt het simpele huisje echter van alle gemakken voorzien. Echt aan alles is gedacht, van badjassen, cd speler, thee set tot koelkast. Wat je ook nodig hebt, je vindt het hier. De locatie is echt bijzonder, vanuit het huisje loopt een houten vlonder uit over het water. Op het vlonder staan mooie teakhouten stoelen, de plek om - uitkijkend over de het vennetje – te dagdromend en te kijken naar de eenden en de vogels.

Het kan echter nog beter, na een dag wandelen in de drentse bossen keerden we terug naar ons huisje waar ons een zacht dampend ‘størvatt’ wachte. Naast het huisje bevindt zich deze scandinavische uitvinding, een soort eco-jacuzzi, een op hout gestookt bad. Fantastisch! waarom heeft niet elk hotel zo’n ding? Wij konden er geen genoeg van krijgen. Tot ver na zonsondergang dreven we rond, net als de eenden in het ven.

We aten ’s avonds in het dorp (Westervelde) bij de Jufferen Lunsingh, het hotel restaurant waarover we al eerder enhousiast raporteerden. Wat is het toch raar verdeeld in Nederland, vaak is er in geen velden of wegen een leuk hotelletje te vinden, in dit dorp vind je er zomaar twee! Reserveren is hier echter wel gewenst want ook de Drentenaren hebben dit restaurant ontdekt, goed eten, gemoedelijk en zeer sfeervol.

Terug op de Olde Hof branden er al olielampen op onze vlonder (de eigenaresse regiseerde ons ideale weekend van a tot z) en doken we onder de klamboe in bed. En jawel ’s morgen wordt de ontbijt trolly (inclusief verse krant) discreet voor onze deur geparkeerd. Vol met ingredienten voor een lekker lang ontbijt op bed. Nog mooier was het geweest om te onbijten op het vlonder aan het ven, wij waren hier echter in maart, dus dat ging niet door.

Het venhuisje is waarschijnlijk bedacht als zomerhuisje maar blijkt ook in de winter goed te functioneren. De opzet is best gewaagd, zo moet je 20 meter over een tuinpaadje naar het badhuis in de tuin voor de toiletten en de douche. Het lijkt wat klungelig maar het maakt het alleen maar leuker. Het zijn die dingen die vroeger kamperen zo spannend maakte, nu gecombineerd met de luxe van een hotel.

't Venhuis, minimaal 2 nachten (prijzen incl. ontbijt):

Weekend: 3 dagen, 2 nachten, 2 personen incl. ontbijt E 319.-

Van maandag t/m vrijdag: 3 dagen, 2 nachten, 2 personenen E 294.-

  • 't Olde Hof *****
  • Kamerprijzen vanaf Euro 110,-
  • Olde Hofweg 5-7
  • 9337 TD Westervelde
  • 0592 612733
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_3
ligging Score_5
Faciliteiten Score_5
ontbijt Score_3
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel