Hotel & Restaurant De Zon - Ommen - Overijssel

cijferEigentijds kunsthotel in Ommen aan de Vecht. Een goed adres voor een weekendje in de bossen.

De Zon ligt aan de Vecht in het stadje Ommen, een paar minuten van het centrum. Het hotel ziet er van buiten niet bijzonder uit, binnen is de zaak echter zeer smaakvol opgezet. Hier geen standaard 4 sterrenhotel aanpak maar een mooie, vrij gematigde design inrichting. Een moderne zaak, kunstige verlichting en veel kunst aan de muur. Het hotel 'heeft iets met kunst' zoals ze dat zelf in hun brochure aangeven. De dames die de kamers 's morgens schoonmaken gaan zelfs in stemmige polos gekleed met de opdruk www.kunsthotel.nl, het webadres waaronder dit hotel op het internet te vinden is.

De charme van dit hotel zit hem in de geheel eigen draai die ze hier geven aan 'professioneel gastheerschap', de bediening is vlot en correct. De directheid van het personeel (her)kennen we als Amsterdamse bluf maar blijkt hier, in tegenstelling tot bij ons in de buurt te worden gecombineerd met echte kennis van zaken. Het betreft hier een goed ingespeeld team. Al het personeel lijkt hier met glans de hotelschool te hebben doorlopen (bij navraag blijkt een deel hier echter nog niet geheel mee klaar en loopt bij de Zon stage).

Wij lunchten een maal in het restaurant en een maal op het terras. Het blad Residence beschreef dit als het mooiste terras van Nederland, ietswat overdreven vinden we maar het komt aardig in de richting. 's Avonds loopt de zaak goed vol, het weekend Randstad publiek mixed met publiek uit de regio dat nu eens goed en stijlvol komt eten.
Het restaurant geeft aan zoveel mogelijk te werken met lokale producten en verrast met smakelijke innovatieve gerechten.

Grootste verrassing was echter het nogal dwingende verzoek 'of we even mee wilden komen naar de keuken'. Het blijkt in de Zon gebruik te zijn dat iedereen die daar eet even in de keuken komt kijken. Een leuk idee, je krijgt een kijkje achter de klapdeuren. Onder het genot van een drankje zie je de obers jongleren met de lijstjes en last minute verzoeken, krijg je toelichting van de koks die de borden opmaken en zie je hoe de zaak logistiek werkt. Alles onder regie van een commanderende chef en met veel ruis van grappende obers.

Velen zullen bij Ommen associaties hebben met bossen ergens achter de Veluwe met de daarbij behorende campings etc. Wel, de bossen en de campings zijn er nog steeds. Wij waren zo slim ons weekend in de Zon te plannen aan het begin van de bouwvak, nooit geweten dat nog zo veel Nederlanders vakantie in eigen land houden en gewapend met caravan en 'het gehele gezin achterin', Ommen zouden bevolken. Op de fiets in de bossen kom je nog steeds niemand tegen maar op de brug, recht tegenover de Zon is het een drukte van belang.

Wij schreven in het gastenboek: 'De hele buurt afgefietst, lekker in de sauna gezeten en vervolgens heerlijk gegeten. De Zon: zeker een plek om naar toe te gaan, met name buiten het hoogseizoen'.

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel