Graaf Bernstorff - Schiermonnikoog - Friesland

cijferDit is niet het typische hotelletje dat je verwacht op een waddeneiland, maar het past er wonderwel. Het is fris, modern en Mediterraan.

Jawel, het eiland ligt in een uithoek, het is klein, met een klein dorp aan de rand van een groot ongerept natuurpark, echter dit hotel is werelds! fris, modern en Mediterraan, compleet met een groot buiten terras vol met levendige gasten genietend van de zon.

Het meest opvallende is het restaurant, het sociale centrum van het hotel dat overloopt in het ruime terras. Het is een grote ruimte met een hoog plafond en rondom grote ramen en veel licht. De ramen kijken uit over het dorpsplein, een klein park en straatjes met klassieke vissershuisjes. De terracotta vloer, elegante spiegels en luxieuze houten lambriseringen geven de zaak de sfeer van zo’n heerlijke brasserie in Zuid Frankrijk. Hoewel er zeer veel tijd en aandacht is besteed aan het interieur komt het niet geforceerd of overweldigend over, de atmosfeer is juist relaxed en informeel, net als het eiland zelf.

Het hotel zelf heeft 17 ruime hotel kamers met comfortabele meubels en uitzicht over het dorp en eiland, wij hadden zelfs een ruim dakterras met mooie teakhouten ligstoelen. Achterin het hotel bevinden zich apartementen, ideaal voor een langer verblijf op het eiland, helemaal boven in het hotel is een penthouse apartement waar je zelf zou kunnen wonen. Rondhangen in het restaurant is het favoriete tijdverdrijf, de keuken is uitstekend en serveert moderne gerechten. Je zit er aan grote ruime houten tafels, je ziet iedereen in en uit lopen, je raakt hier en daar in gesprek, je besteld nog een gerecht, langszaam wordt het avond en de bodem van de fles rode wijn komt in zicht.

De sfeer van de zaak wordt bepaald door de eigenaren die, wat er ook gebeurt, de positieve kant van het leven zien. Met smaak en aandacht voor detail hebben levensgenieters André Zandt en Etty Zandt-van der Veer, deze zaak enkele jaren geleden geheel nieuw opgetrokken op de fundamenten van z’n treurig verwaarloosd familiehotel. De meubels, lambrisering alles is op maat gemaakt zo ook de deuren en de vele ramen met geslepen spiegelend glas. Zo’n zaak trekt leuke klanten aan, ze komen uit het hele land, op zoek naar dat specifieke 'schier gevoel'.

Uitwaaien op het strand, zeehonden ‘watchen’, vogeltjes kijken dat zijn de voor de hand liggende dingen om te doen op dit eiland. De meeste weekenders kom je (fietsend of lopend) tegen in de zuid-west hoek van het eiland, niet te ver weg van het dorp veelal op zoek naar de zee, die bij laag water vaak ‘verdwenen’ is. Voor dat je het weet loop je uren over het stand voordat je de zee hebt kunnen bereiken. De langdurige ‘uitwaai’ wandelsessies enfietstochten eindigen doorgaans in een van de kroegjes in het dorp, voor velen de basis voor een heel leuk weekend op Schiermonnikoog.

  • Graaf Bernstorff
  • Kamerprijzen vanaf Euro 110,-
  • Reeweg 1
  • 9166 PW Schiermonnikoog
  • 0519 532000
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel