Hotel en Restaurant Lubbelinkhof - Odoorn - Drenthe

cijferDit hotel probeert eigen-handig het wat oubollige imago van Drenthe om te turnen, en dat lukt aardig.

Jawel nu is ook Drenthe aan de beurt. Een paar leuke landelijke b&b’ s waren er al en nu hebben ze daar dan ook eindelijk een volwaardig eigentijds hotel. De eigenaren zijn opmerkelijk jong (rond de 33) en hebben een uitgesproken smaak ’we wilden het doen geheel naar onze eigen ideeën’.

Eigenaar Jaqueline Zomers liep stage in een hotel in Londen en de informele ‘lobby sfeer’ bleef bij haar hangen als het beeld dat zij voor haar eigen hotel voor ogen had. Kortom een eigen hotel moest er komen en via familie connecties kwamen zij uiteindelijk uit in Odoorn, zo’n klassiek Drents plaatsje 10 km boven Emmen.

Van buiten ziet het hotel er uit als een mooie, pas strak verbouwde Drentse boerderij, binnengekomen is het echter even acclimatiseren. No old-fashioned country looks here ! maar sfeervol modern design. Dit hotel probeert eigenhandig het wat oubollige imago van Drenthe om te turnen. Een houten vloer, creme witte muren, een neutraal kleurenschema en hier en daar, met name in de lobby, opvallend fris kleurgebruik: oranje/rood, herfstbruin en appelgroen meubilair, opvallende kunstwerken en grote bloemstukken.

Ook het restaurant en de service is van dezelfde kwaliteit. Toen wij er waren was het vollop herfst: ganzen lever, fazant of wild zwijn en cranberry cake. Voor en na het eten speelt het leven zich in Lubbelinkhof af in de lobby, een gezellige huiskamer waar je met jan en alleman in gesprek raakt, zeker wanneer je je laat ontvallen dat je een mystery guest bent voor weekendhotel.nl, ja dan is er gespreksstof te over.

Overdag heb je de keuze uit de klassieker; fietsen in het mooie drentse land, langs schaapskooien en hunnebedden of - en dat kende we nog niet - het drentse veengebied waar van Gogh nog een tijdje heeft gewerkt "Het is hier machtig mooi en al schilderende geloof ik dat ik een beetje beter leer schilderen.", de provincie is nu bezig met het opzetten van een Van Gogh huis in het voormalige logement waar hij verbleef. Drenthe herbergt zo wie zo nog al wat kunstenaars, een kunstroute geeft een kijkje achter de schermen.

Zat van Gogh er indertijd nog vrij simpel onder dak, Lubbelinkhof pakt het groots en eigentijds aan, echter het drentse land is nog niet veel veranderd. Een aanrader voor goed weekend weg.

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_3
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_3
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel