Restaurant & Hotel Hoog Holten - Holten - Overijssel

cijferIn dit oude jachthuis diep in de bossen huist een restaurant waar je zeker moet blijven slapen.

In de bossen boven het dorp Holten ligt Restaurant & Hotel Hoog Holten, een voormalig jachthuis omgebouwd tot een kleinschalig cottage-style hotel. Het ligt op de Holtener berg midden in het natuurgebied de 'Sallandse heuvelrug' niet ver van Deventer, slecht een uurtje rijden vanuit de Randstad.

Toen wij aankwamen in Hoog Holten aan het einde van een hectische vrijdag was het eerste wat ons opviel de rust en de mooie omgeving. Stilte, slechts het ruisen van de wind en wat gekwetter van de vogels in de bomen rondom het hotel. Het hotel lijkt een prive villa, compleet met rieten dak, een lange oprijlaan, een mooie tuin met achterin, heel passend, een klassieke gravel tennisbaan.

Wij kregen een kamer recht onder het rieten dak met mooi uitzicht over de tuin, veel licht en veel ruimte. Het hotel is klein (24 kamers) maar ruim opgezet met als centrum de bibliotheek. Hier vindt je comfortabele clubchairs en banken en een goed gevulde leestafel. Het geheel heeft een beetje de oude engelse clubsfeer en nodigt uit om eens lekker onderuit te hangen.

De actie is echter buiten, je kan Hoog Holten ook zien als een gezond 'sportcentrum' met de Holtener berg als natuurlijke 'stairmaster' c.q. 'tread-mill'. Je kunt er eindeloos joggen, goede fietsen zijn te huur bij het hotel, er is een tennisbaan en een ruime moderne sauna en relax ruimte waar je vervolgens weer wat kan bijkomen.

De omgeving leent zich er voor, het is er verrassend rustig en het landschap is mooi, deels bebost en heuvelachtig, deels gevuld met kleine boerderijen op landbouwgronden. Het heeft wel wat van Zuid Limburg maar dan een wat vlakkere, Twentse variant. Met name ten zuiden van Holten is het rustig en deel je deze, nog goeddeels campingvrije omgeving, alleen met de locale bevolking.

Hadden we het al over het restaurant gehad? Het is aangesloten bij de 'Jeunes Restaurateurs d'Europa' en de absolute highlight van Hoog Holten. Wij waren verrast door de inventieve keuken (gerechten zoals 'zalm sashimi met garnalen en een tomaten coulis'). De visgerechten waren zeer vers en alles werd kunstig gepresenteerd op simpele, elegante borden. Eten is een serieuze zaak bij Hoog Holten, de service staat op een hoog niveau, en als je er blijft slapen is het net als of je deze luxe thuis gepresenteerd krijgt. Na het eten hang je nog wat rond in de bibliotheek of maak je een avondwandeling langs de landhuizen in het bos. Er is helemaal geen reden om al naar huis te gaan ........

Tijdig reserveren, in het weekend is halfpension verplicht, een weekendje wordt daarmee niet goedkoop, maar is zeker de moeite waard.

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_3
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_3
prijs/kwaliteit Score_2
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel