Landgoed Groot Warnsborn - Arnhem - Gelderland

cijferKlassieke landgoed romantiek gecombineerd met eigentijds design.

Kent u het gevoel dat u figurant bent in een film of roman uit lang vervlogen tijden? Wel, dat gevoel overvalt ons bij aankomst op landgoed Groot Warnsborn bij Arnhem.

Na een verhitte tocht dwars door Nederland draaien we de oprijlaan op, we zetten de auto even stil draaien de autoraampje naar beneden en we halen opgelucht adem. Gelukkig we zitten goed. Aan het eind van de laan zien wij een statig wit landhuis omringt door groen, en we weten; jaja, hier gaan wij logeren!

Bij dat vooruitzicht zouden we eigenlijk willen jubelen, maar op de een of andere manier past een kalmere houding beter bij de ambiance. Uiterlijk bedaard pakken wij onze tassen en wandelen naar de receptie. Met zo'n onbewogen gezicht van, ach inchecken in een 4 sterren-hotel als dit, doen wij iedere dag.

Achter de balie zit Sjoukje de Vries. Ze begroet ons alleraardigst en wekt de indruk alsof er de hele middag op ons is gewacht. Met haar man Lammert verhuisde zij een aantal jaar geleden uit Friesland naar Gelderland, om samen het hotel te bestieren. Met verstand van horecazaken, gevoel voor historisch erfgoed, en heel hard werken, maakten ze van Groot Warnsborn een florerend bedrijf. En hoewel Lammert de Friese wateren soms mist, is de kans klein dat ze ooit zullen vertrekken uit de portierswoning waar zij zelf wonen met hun vier kinderen. Geef ze 'ns ongelijk. Wij zouden in hun plaats de 750 hectare van het landgoed met de eigen heldere (warn) bron (born) ook niet snel verlaten.

Met de sleutel van kamer 35 lopen we naar het verderop gelegen koetshuis. Wij brengen de nacht niet door in een van vijftien romantisch ingerichte kamers van het hotel zelf. Nee, wij logeren in het koetshuis, dat zo'n twee jaar geleden volledig werd gerenoveerd. Als we eenmaal de ingang hebben gevonden (loop over het paadje om het gebouw heen en dan middenin de houten deur) zijn we uitermate verrast. Vergeet een koetshuis als in roodbakstenen muren, groen gelakte kozijnen en donkere balken Hier zijn jonge ontwerpers aan het werk geweest die uiterst smaakvol oud en nieuw hebben gecombineerd.. De strakke houten panelen, het lichte moderne meubilair en de witte designlampen, geeft onze kamer een trendy uitstraling zonder kil te zijn. Achterin zit een trapje naar beneden, we dalen af, en staan in een hypermoderne badkamer. Met zwart granito wastafel en… een bubbelbad. Fijn, daar gaan we zeker gebruik van maken.

Terug op het terras, nemen we plaats aan een tafel bedekt met wit damast. Het bruine brood, de roomboter en de witte wijn smaken werkelijk uitstekend. En dan moet ons viergangen menu nog beginnen dat we als verassing laten samenstellen door de kok. Om ons heen zijn de tafels druk bezet met mensen die, - zoals wij later zullen horen- , vooral uit de omgeving komen om hier te dineren.

Na onze vier gangen, het wijnarrangement, het kaasplankje, de koffie, de cognac en de bonbons, besluiten we een taxi te nemen naar het centrum van Arnhem. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Niet dat we niet van een beetje levendig houden. Maar de stampende discodreun en honderden tieners op de Korenmarkt, zijn voor ons dertigers toch net iets te veel van het goede. Snel terug naar 'ons' landgoed, dat na deze ervaring werkelijk een oase is van rust. Alhoewel?

Om half twee zit de nachtportier nog klaarwakker op z'n plek. Wat blijkt: Groot Warnsborn is zeer in trek als huwelijkslocatie. Stelletjes trouwen in de orangerie op het landgoed, maar brengen er ook de huwelijksnacht door. Vannacht zijn er maar liefst drie pas getrouwde paartjes, de laatste moet nog arriveren. Behalve het landhuis dat tot het midden van de negentiende eeuw werd bewoond door de adel, en de schitterende natuur rondom, verhoogt al dat prille liefdesgeluk de romantiek van Groot Warsnborn. Als wij de sleutel van onze kamer steken horen we de buren: 'Ik vond vooral dat moment in de kerk zo overweldigend.' Aha, denken wij, daar heb je d'r twee. Als een hotel is uitverkoren door een bruidspaar, dan weet je in elk geval zeker dat je het als doodgewone weekendgast uitstekend hebt getroffen.

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_5
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel