Landgoed Het Roode Koper - Ermelo - Gelderland

cijferEen smalle zandweg slingert het bos in en leidt naar het hotel, dat midden in het bos op een heuvel ligt.

Waarom ver weg als het ook dichtbij kan? We gingen op zoek naar rust op de Veluwe, naar een prachtige plek op nog geen uur rijden van Amsterdam. Hotel Het Roode Koper ligt op een landgoed en wordt omgeven door een beschermd natuurgebied. Het oude huis werd voor een weekend ons toevluchtsoord, weg van het lawaai en de haast van de stad.

We hadden al snel door dat we aan de juiste kant van de Veluwe waren aangekomen. Een smalle zandweg slingert het bos in en leidt naar het hotel, dat midden in het bos op een heuvel ligt. Vanaf het hotel heb je rondom uitzicht over de bossen en de Engelse tuin. Daar aangekomen is het vooral stil, met slechts wat terrasgeluiden op de begane grond van het hotel. Wij besloten het inchecken nog even te laten wachten en installeerden ons op het terras in de zon. Genietend van thee, taart en het prachtige uitzicht over de grote tuin bereiden we ons voor op een zonnig weekend.

Het hotel heeft dertig kamers en is daardoor vrij kleinschalig. Voor in het huis vind je het restaurant, in een ruimte met grote ramen. Verder zijn er een paar loungeruimtes in typische Engelse landhuisstijl, een stijl die sowieso goed bewaard is gebleven in het hotel. We gaan de trap op naar de bovenste verdieping, we hebben een kamer toegewezen gekregen aan de voorkant, onder de kap van het huis. Er is slechts een raam, maar dat raam heeft wel ruim uitzicht over de rododendrons, een rozentuin en een versgeknipt groen gazon.

Verrassender is de inrichting van de kamer, een frisse country stijl, dikke luxueuze vloerbedekking en leuke antieke meubels. De jonge eigenaren blijken drukdoende de inrichting van het hotel te moderniseren, ze zijn nu ongeveer op de helft (vraag dus naar de nieuwe kamers!). Onze kamer was duidelijk net aan de beurt geweest. Ook de badkamer was geheel nieuw, ruim en luxueus met designelementen en mooi weggewerkte verlichting, een groot bad en een stapel grote badhanddoeken.

Ook het restaurant is net opnieuw ingericht, dit is de plek voor een comfortabel diner. We besloten ons dieet even in de ijskast te zetten en er eens goed voor te gaan zitten. We genoten van 'lobster bisque', eendenborst en heerlijke desserts. In de winter is het restaurant gespecialiseerd in wild. Het wild wordt geschoten op het landgoed door de mensen van Natuurmonumenten die het gebied onderhouden. De service is professioneel maar niet stijf en het personeel is behulpzaam en vriendelijk. Een lunch in de zon is hier echter ook zeker aan te bevelen.

Rondlopend rond het hotel vind je verscholen tussen de rododendrons een tennisbaan, een rozentuin en een zwembad. Los van het hotel heeft het Roode Koper nog twee net nieuwe ingerichte gastenverblijven, een in het koetshuis en een in een lief soort boswachters-huisje, een ideale plek om met familie of vrienden geheel af te huren.

Wij hebben dat weekend vooral tochtjes gemaakt over de Veluwe en gewandeld in het bos rondom het hotel. Het hotel is omgeven door kilometerslange wandel- en ruiterpaden en blijkt een geliefde stek voor paardenliefhebbers. Ook paarden kunnen hier inchecken, onderaan de heuvel heeft het Roode Koper een kleine manege waar randstedelijke paarden kunnen 'onthaasten' in hun eigen weekendhotel.

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_4
ligging Score_5
Faciliteiten Score_4
keuken Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel