Landgoed de Holtweijde - Lattrop - Overijssel

cijferHet ultieme 'diep in de bossen, rust, ruimte en relax hotel' vind je in deep down Twente.

Op onze zoektocht naar rust, op de vlucht voor de drukte van de grote stad kwamen we uit bij Hotellerie de Holtweijde. Diep in Twente ligt dit hotel midden in bossen omgeven door kleine boerderijen. Holtweijde is het ultieme 'diep in de bossen, rust, ruimte en relax hotel'. Anders dan andere hotels in de buurt is het niet alleen mooi gelegen maar ook modern en luxueus en voldoet het ruimschoots aan de wensen van de verwende eigentijdse stedeling voor een geslaagd weekendje weg.

Hoewel Holtweijde een groot hotel is (82 kamers) heb je niet het gevoel in een groot anoniem hotel complex te zijn aangeland. Het heeft meer iets van een klein dorpje dat vredig tussen de bomen ligt. Dit komt met name doordat een groot deel van de kamers is ondergebracht in 'cottages', vrijstaande in Twentse stijl opgetrokken bungalows die deels verscholen achter de bomen in de weilanden rondom het complex zijn verspreid.

Wij sliepen in een "landhuis suite" (de beneden verdieping van zo'n cottage) compleet met woonkamer, openhaard, een ruime badkamer met vloerverwarming, een slaapkamer en een patio. Vanuit onze woonkamer hadden we uitzicht over een groep paarden die genoten van de ruimte van de omliggende weilanden. Wij genoten met name van de sensatie van de rust, de complete afwezigheid van de bekende achtergrond ruis van de A4 en/of Schiphol.

Het is een ideale plek om uit te rusten, een goed boek te lezen etc., wij besloten echter actief te gaan doen. Vrijdag namiddag hadden we na aankomst al een uurtje in de bossen gejogged, voor zaterdag en zondag hadden we bij het hotel fietsen gehuurd. Waarom al die activiteit? Wel, om na het sporten lekker te relaxen in het fantastische grote zwembad van Holtweijde en natuurlijk om 's avonds zonder schuldgevoel aan te kunnen schuiven in Holtweijde's goede restaurant.

We fietsten door een bos - het natuurreservaat Springendaal - langs boerderijen en huizen in de locale architectuur compleet met saksische geveltekens. Het is er rustig, Nederland vol? Wel we kwamen hier bijna niemand tegen. Na een lange tocht bleken we de helft van de tijd door Duitsland te hebben gefietst, ook van de grens merk je hier dus niets! Op de terugweg kwamen we door Ootmarsum, tot onze verrassing een heel mooi oud mini stadje, nu vol met kunstgaleries en chique kleine winkeltjes. Ootmarsum was rond 1600 een belangrijk centrum voor handel op de route naar Duitsland en dat zie je terug in de mooi bewaard gebleven stadskern.

Terug in het hotel ging het rechtsreeks naar het zwembad. Volgens de folder is Holtweijde's zwembad bekroond tot 'het beste hotelzwembad van Nederland', wel dat geloven we graag. Het ultra moderne overdekte zwembad is groot en ruim genoeg om baantjes in te trekken. Bovendien zitten er in de verschillende hoeken van het bad knoppen waarop je kunt drukken, vervolgens gaan er allerlei varianten van bubbelbaden, massagestralen en stortdouchen in werking: een verkwikkende ervaring! We hebben ons het weekend meerdere malen in het zwembad geamuseerd met de verschillende high tech opties, nog vaker waren we echter in het restaurant.

Het restaurant heeft een reputatie voor goed eten en een uitstekend service. Wij deden ons te goed aan coquilles St. Jacques, tonijn sashimi, heerlijke salades en desserts. Alles vers, 'light', zeer lekker en prachtig om naar te kijken en na een dag fietsen en zwemmen hadden we het gevoel dat we het ook echt verdiend hadden. Op onze eerste nacht bij Holtweijde zat de helft van de gasten op het terras te eten onder de bomen uitkijkend over de weilanden. De volgende dag was het weer echter omgeslagen en zat iedereen gezellig binnen bij de grote open haard. Het restaurant is het oudste deel van het hotel, een oude boerderij met zware houten balken en een originele plavuizen vloer. De rest van het hotel is nieuw en modern maar zeer stijlvol in de oude setting verscholen. Het geheel heeft een eigen sfeer, het is dan ook geen ketenhotel! s'Avonds schuift de eigenaar nog even langs alle tafels om een handje te schudden en voor een praatje met de gasten. Kijk, waar vind je dat nog!

Na een weekendje Holtweijde, fietsen, joggen en zwemmen voelden we ons lekker fit en uitgerust. Maar het is zeker niet een plek voor actievelingen alleen. Holtweijde biedt ook een Spa programma (het Vitaalinstituut) voor diegene die zich eens goed willen laten verwennen. En voor het ultieme in luxe is er de bruidssuite: met 'panoramic views' over de omliggende weilanden, grote slaap- en woonkamers en een in-room whirlpool bad.

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_3
ligging Score_4
Faciliteiten Score_5
keuken Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel