Hotel Bommelje - Domburg - Zeeland

cijferHotel Bommeljé mixt de kwaliteiten van een een trendy stads restaurant met de relaxte sfeer van een strandpaviljoen.

Domburg is precies dat klassieke kustplaatsje dat je voor je ziet wanneer je denkt aan een rustig weekendje aan de kust. Ver weg van het rumoer van drukke havens als Vlissingen of de bierboulevards van Renesse. Het wordt hier nooit drukker dan aan het eind van de dag, wanneer bezoekers en locals zich verzamelen in de gezellige cafes aan de hoofdstraat voor een biertje of glas wijn.

Tot voor kort was in Domburg de keuze in hotels beperkt: de bekende hotels met Macro-decor of de vier sterren Grand Hotels waar je grootouders prima hun gouden bruiloft kunnen vieren. Sinds de opening van Apparthotel Bommeljé staat Domburg echter weer helemaal op de kaart, net als aan het begin van deze eeuw toen Domburg de badplaats was voor kunstenaars als Mondriaan, Toorop en entourage.

Het eerste wat je opvalt aan Bommeljé is de warme eigentijdse inrichting: wit gebeitste houten meubels, een zwart-witte tegelvloer en grappige kunst aan de muur. Je voelt je een beetje aan de Atlantische kust in Biarritz of in de Hamptons in de States. Wanneer je incheckt kom je binnen via hun restaurant genaamd 'B', een culinaire parel in een regio waar restaurants nog steeds alles standaard met patat serveren en waar 'steak' nog het meest avontuurlijke gerecht op het menu is.

Bommeljé's restaurant is een zegen voor Domburg. De rode stoelen en houten meubels, het contrast met de zwart-witte tegels, het geeft grootstedelijke allure aan dit kleine Zeeuwse kustplaatsje. Het menu wisselt per dag met als contante: inventieve gerechten en alles super vers. Ze zijn er vooral sterk in visgerechten en verse salades. Restaurant B mixt de kwaliteiten van een een trendy stads restaurant met de typische sfeer van een strandpaviljoen.

In de kamers van Bommeljé vind je dezelfde sfeer en aandacht voor het detail weer terug. In plaats van plastic tuinstoelen en bloemetjesbehang vind je zacht gestoffeerde meubels en 'minimal art' aan de muur. Niets schreeuwt om aandacht en alles is in ballans.

Een van de beste dingen van Bommeljé is de locatie - een steenworp van het strand aan de voet van de duinen. Voor hen die geen zin hebben de hele dag te bakken op het strand heeft Domburg voldoende te bieden. Fietsen of wandelen in de duinen, zwemmen in de zee, kite-surfing, windsurfen of vissen. Na al deze actie (of rust, wanneer je de hele dag op het strand hebt gelegen), is het goed thuis komen in een hotel als Bommeljé. De vriendelijke bediening, het zeer goede eten en het harmonieuze decor maken een weekendje Zeeland tot iets dat je wel tot een vaste gewoonte zou willen maken. Wel, als nu alleen het weer ook zo zou meewerken?

  • Hotel Bommelje
  • Kamerprijzen vanaf Euro 110,-
  • Herenstraat 24
  • 4357 AL Domburg
  • 0118 581684
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
ligging Score_4
Faciliteiten Score_3
keuken Score_4
service Score_4
prijs/kwaliteit Score_4
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel