Havenkraan van Harlingen

Bed and breakfast in Harlingen - vanaf: € 319,- per kamer per nacht

Het uitzicht laat zich niet raden

Twee jaar lang werkte een flinke ploeg vakidioten liefdevol aan de restauratie en verbouwing van de havenkraan. Al decennia domineert zijn silhouet de knusse contouren van Harlingen. Vanaf september 2003 is het mogelijk om Harlingen en de Waddenzee vanaf kraanhoogte te bewonderen.

Een unieke belevenisIn de Havenkraan van Harlingen is alle kennis en ervaring verwerkt die we eerder opdeden met de Vuurtoren en de Reddingsboot. Hier komen de onaantastbare hoogte van de toren samen met de vrijheid van het wonen op water. En daar komt nog iets ongelooflijks bij: u kunt de kraan laten draaien!

Een plaatjeDe vorm is betoverend. Vanuit elke hoek fotogeniek. Een industrieel monument. Sierlijk dansend op de kade, verleider van schepeling en landrot. De vele koosnamen van de kraan spreken boekdelen: Blauwe Kop, de Spin, Lange Willem.

Jawel, twee liften!De toegang is verrassend. De Spartaanse kooiladders zijn vervangen door twee speciaal ontworpen liften. Slanke staaltjes van technisch vernuft. De eerste lift brengt u naar een bordes tussen de poten. Wonder boven wonder. In de tweede lift wordt u samen buizenpost. Oog in oog, zoeft u naar het hart van de kraan. ”Beam me up, Scotty”.

De ruimte inDe binnenkomst in het machinehuis vraagt om stilte. Zo mooi kan techniek er dus uit zien. Ook de faciliteiten zijn verrassend. Kan je met slechts 60 kubieke meter uit de voeten? Wel als de visuele ruimte kubieke kilometers meet. Een knap ontworpen bed, zitcomfort van Charles Eames en een stortbad voor twee doen de rest. Het licht en de audiovisuele elektronica bedient u met touchscreens. Houdt u wel contact met moeder aarde?

Draaien maar!Vanuit het hoofdvertrek voert een trapje naar de cabine. Eén stoel, één knuppel. Een aarzelende hand. Voorzichtig een beweging naar links of rechts. De adem in. Vijfenzestigduizend kilo staal zet zich op commando in beweging. Driehonderdzestig graden rond en rond en rond. Op de Havenkraan van Harlingen zet je het panorama naar je hand. Dag en nacht.

Zien, horen, voelen, ruiken.Het uitzicht laat zich niet raden. Even mooi en verstillend als vanuit de vuurtoren, maar met dit verschil: vanuit de havenkraan zie je ook de vuurtoren! De waddeneilanden ongenaakbaar, de schepen op het Wad bijna aanraakbaar. Geluk lijkt even maakbaar.Een terras op het dak. Achter een nieuwsgierigmakend deurtje wordt de buitenwereld voelbaar. Omsloten door een hechte reling loop je daar alsof je net hebt leren lopen. Bewust van elke stap. Bewust van al je zintuigen.

ReserverenDe wachttijd voor een verblijf op de Vuurtoren van Harlingen is opgelopen tot een jaar. Op de Reddingsboot zijn voor 2006 en 2007 nog mogelijkheden. Wat mogen wij verwachten van de populariteit van ons allernieuwste troetelmonument? U raadt het al. Zorgt u dat u er bijtijds bij bent? Wij zien u graag!

Op onze website kunt u de beschikbaarheid bekijken.

© Tekst en gegevens geleverd door bed and breakfast eigenaar

Info :

 • Havenkraan van Harlingen
 • Adres: Dokkade 5
 • 8861 XH Harlingen
 • Aantal kamers: 1
 • Prijzen vanaf: € 319,- per kamer per nacht
Contactpersoon: Gosse Beerda
Telefoon: 0517 414410
602

Beste mensen van Havenkraan van Harlingen,


Hebben jullie nog kamers vrij voor de volgende data:

 • Havenkraan van Harlingen
 • Adres: Dokkade 5
 • 8861 XH Harlingen
 • Telefoon: 0517 414410

Meer weekendhotels in de buurt:

Reviews: info Review_icon_small

 • Waardering: 9
 • Reviewer: Vreeland - Nederland, 35-44, datum: 28-06-2009.
 • Een super originele lokatie om te verblijven. Goede organisatie: je kunt je auto naast de kraan kwijt, je belt er komt een dame met sleutel en rondleiding. De kraan kan je volledig naar zee of op de zon instellen en is voorzien van alle gemakken. Een goede fruitmand en bos bloemen op tafel maakte het af. En dan een heerlijk ontbijt dat via het liftje bezorgd wordt, zalig!!

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel