Logeerboerderij "unia zathe"

Bed and breakfast in Ee - vanaf: € 55,- per kamer per nacht

Logeerboerderij “unia zathe”

Logeerboerderij “unia zathe” is een monumentale kop-hals romp boerderij uit het jaar 1815. De boerderij is grotendeels nog in originele staat en is een beeldbepalend pand in het beschermde dorpsgezicht van Ee.

Ee is een typisch terpdorp in noordoost Friesland tussen Dokkum en de zuidkant van het Lauwersmeer aan het Dokkumer Grootdiep, de vaarweg tussen Dokkum en het Lauwersmeer.
Het dorp heeft de tand des tijds goed doorstaan en bestaat grotendeels uit monumenten, met de kerk gebouwd in ca 1250 als middenpunt.


Ee heeft al bijna een eeuw lang zo'n duizend inwoners. Rond het dorp liggen een aantal buurtschappen, zoals Tibma, Dijkshorne, Midhúzen, Lyts Midhúzen en Brânbuorren. Ee heeft een eetcafe, een slager en een (rijdende) bakker. Vlak in de buurt zijn een paar aanlegplaatsen voor pleziervaart. Het dorp ligt op fietsafstand van nationaal park “Lauwersmeer”.
Voor vogelaars is Ee interessant omdat de weilanden in de omgeving bestempeld zijn als ganzengebied. Vanuit Ee zijn er diverse mogelijkheden om u te vermaken zoals bijvoorbeeld: kanovaren, vissen, bezoek eilanden ( Ameland / Schiermonnikoog ), wadlopen, diverse musea, rondvaarten, botanische tuin, bezoek aan historische stad Dokkum etc, etc.

Het voorste gedeelte van de “unia zathe” was vroeger de pronkkeamer van de boerderij en werd hoofdzakelijk gebruikt als er hoog bezoek was. Begin jaren 30 nam de zoon van de boer de boerderij over en werd het voorste gedeelte van de boerderij gescheiden van de rest zodat de oude boer en boerin toch op de boerderij konden blijven wonen. Er is een keuken en bijkeuken aangebouwd met douche en toilet zodat het een echt apart huis werd. In het huis bevinden zich nog vele oude elementen zoals de paneeldeuren, de opkamer ( tweepersoons slaapkamertje) en de schouw. Verder kunt u genieten van een eigen terras in de tuin op het zuiden en natuurlijk van de rust. Kortom met een verblijf op de “unia zathe” kunt u de nostalgische sfeer van weleer nog meemaken en toch vele recreatieve mogelijkheden binnen handbereik hebben.
Op onze web-site www.slapeninfriesland.nl kunt u nog meer informatie vinden over de boerderij en het dorp.

© Tekst en gegevens geleverd door bed and breakfast eigenaar

Info :

  • Logeerboerderij "unia zathe"
  • Adres: Omgong 7
  • 9131 KV Ee
  • Aantal kamers: 3
  • Prijzen vanaf: € 55,- per kamer per nacht
Contactpersoon: C. Bergsma
Telefoon: 0519-518101
Boerderij_web

Beste mensen van Logeerboerderij "unia zathe",


Hebben jullie nog kamers vrij voor de volgende data:

  • Logeerboerderij "unia zathe"
  • Adres: Omgong 7
  • 9131 KV Ee
  • Telefoon: 0519-518101

Meer weekendhotels in de buurt:

Reviews: info Review_icon_small

We hebben nog geen reviews ontvangen

Het schrijven van reviews is - momenteel - alleen mogelijk voor bezoekers die hebben "geboekt" via onze email de eigenaar service. Zij krijgen automatisch een review uitnodiging toegestuurd.

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel