Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw"

Hotel in Deventer - vanaf: € 90,- per kamer per nacht

Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw" Deventer

Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw" is een bijzonder hotel in de sfeer van een Bed and Breakfast. Het bezit een koffie- en theeschenkerij en een eigen Hanze-museum en dat allemaal in een monumentaal pand daterend uit 1645 in de historische binnenstad van de "Hanzestad" Deventer aan de rivier "De ijssel" in de provincie Overijssel.

Via de schenkerij komt u het hotel binnen. Bij binnenkomst waant u zich terug in grootmoederstijd. U wordt ontvangen met een "Deventers" kopje koffie/thee met een stukje Deventerkoek. Daarna wordt u persoonlijk ingecheckt en krijgt u een informatie pakket over Deventer.

Onderweg naar uw kamer komt u op het binnenplaatsje met zijn gezellige terras, waar het heerlijk vertoeven is na een dag wandelen of fietsen in de natuur, een dagje winkelen of een stadswandeling. Het terras, waar ook de ingang van het "Hanzemuseum" is, is omringd door de hotelkamers. De volgende ochtend kunt u ontbijten met streekproducten in de koffie- en theeschenkerij.

Dit erkende twee sterren hotel heeft tien sfeervolle kamers met ieder een eigen karakter, elke kamer is vernoemd naar een Hanzestad uit Europa. De kamers zijn voorzien van: 2 boxspringbedden (90x200cm), badkamer met douche/bad, een kitchenette met koelkast en keukentoebehoren (met uitzondering van de kamer met aparte badkamer), tv, linnengoed (handdoeken en beddengoed), mandje met douche/badschuim en haarshampoo, tafel met twee stoelen (in de suites bevindt zich een comfortabele zithoek), spelletjesdoos, informatieboek over het hotel en de Hanzestad Deventer en een welkomstmandje met koffie en thee om op de kamer te gebruiken.

Het familie-appartement voor 2-6 personen (woonkamer met tv en een dvd-speler, 2 slaapkamers, keuken, toilet, badkamer met douche en bad ,wasmachine en een droger) zit boven de bakkerswinkel achter de monumentale gevel die dateert uit het jaar 1645.

De andere kamers: 6 standaard kamers en 3 suite's met een kaptafel, (waarvan 1 een bruidssuite met een groot 2-persoonsbed 180x200cm) zijn gevestigd aan de achterzijde van het pand, dat uitkomt op een doodlopende straat, wat als voordeel geeft dat het een rustige plek is.
Op de kamers kunt u gratis gebruik maken van internet. Het hotel is rookvrij, op de binnenplaats en op het dakterras mag gerookt worden.

© Tekst en gegevens geleverd door hotel eigenaar

Info :

 • Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw"
 • Adres: Nieuwstraat 25
 • 7411 LG Deventer
 • Aantal kamers: 10
 • Prijzen vanaf: € 90,- per kamer per nacht
  Per 1 januari 2012 toeristenbelasting 1,40 p.p.p.n.
Contactpersoon: Hortance van den Beld
Telefoon: +31 0570610290
14
37
16
3
9
12
Schenkerij_met_snoepkast_slide
30

Beste mensen van Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw" ,


Hebben jullie nog kamers vrij voor de volgende data:

 • Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw"
 • Adres: Nieuwstraat 25
 • 7411 LG Deventer
 • Telefoon: +31 0570610290

Meer weekendhotels in de buurt:

Reviews: info Review_icon_small

 • Waardering: 8
 • Reviewer: Haastrecht - Nederland, 55-64, datum: 21-09-2014.
 • Het was een knus en gezellig hotel. Het deed niet echt aan als hotel, omdat eromheen een winkeltje is en een klein museum.

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel