Intro | Selectie | Over ons

10 vragen aan Willem Vos (eigenaar Weekendhotel)

1. Waarom Weekendhotel?
Het was 2002 en ik was “in between jobs”, de tijd leek rijp voor een website echt gespecialiseerd in speciale adresjes, raar maar dat was er toen nog niet. Ik was eerst bang dat het bij een hobby zou blijven maar voor ik het wist had ik er een full time baan bij!

2. Werkt het?
In het begin konden we met moeite 200 leuke adresjes vinden, sinds 2005 is de markt echter geexplodeerd, overall sproten leuke b&b’s en hotelletjes op. Nu halen we met gemak 1000 adressen en er komen er nog steeds meer bij. Highlight was een weekend in 2006 dat ik overnachtte in een een nieuwe b&b in Antwerpen, bleek helemaal vol te zitten met mensen die geboekt hadden via Weekendhotel. Ik was toch wel even trots, kijk het werkt!

3. Altijd overal gratis overnachten zeker?
Tja, dat zegt iedereen! Het is inderdaad een prachtbaan, echter in de praktijk zit ik meestal gewoon in Amsterdam achter de computer.

4. Wat is je achtergrond?
Ik heb jaren als marketeer gewerkt bij uitgevers en ook een tijdje bij het Nederlands Bureau voor Toerisme (daar heb ik dus die belangstelling voor die kleine hotelletjes opgedaan).

5. Hoeveel medewerkers?
Haha, Weekendhotel is maar een eenpersoonsbedrijf. Ik ben het ooit begonnen met mijn toenmalige vrouw Esme, maar die is weer terug naar San Francisco. Ik doe alles zelf, van de boekhouding tot webdesign. Echter veel werk wordt gedaan door de gebruikers van Weekendhotel zelf, zij komen met tips en reviewen hotels. Ook hebben we 4 mystery guest, vrijwilligers (journalisten) die in cognito hotels testen.

6. en hoe zit het met die “Weekendhotel gids”?
Samen met Mo-media hebben we in 2006 een gids uitgegeven “de 200 leukste adressen in Nederland en Belgie” dat was een groot succes (13.000 exemplaren, uitverkocht!), misschien komt daar nog wel eens een vervolg op. Daarnaast schrijf ik ook artikelen voor tijdschriften en hotelboeken.

7. Naar het buitenland?
Ja dat klinkt aantrekkelijk maar dat doen we dus niet. Er komen wel veel vragen binnen over leuke adresjes in Parijs enzo, die verwijs ik door naar mijn prive lijstje van favorieten in het buitenland. Daar zijn ook goede - Weekendhotel achtige - websites, die hoeven wij vanuit Nederland dus niet nog eens over te gaan lopen doen.

8. Dromen voor de toekomst?
Hhmm, een restauratie atelier voor antieke meubeltjes in Zuid Frankrijk, een boerderij in Marokko of toch maar een b&b beginnen in Santa Teresa (Rio de Janeiro)? ik twijfel al jaren maar ben er nog niet uit.

9. en wat is je favoriete hotel?
Tja, weer zo’n vraag. Ik hou van grote oude doorleefde panden, zo iets als Leopold in Antwerpen bijvoorbeeld. Echter het enthousiasts wordt ik meestal van de eigenaren zelf “als ze lekker eigenwijs hun eigen ding doen”, dat levert de mooiste ontmoetingen en bijzondere hotels op.

10. Vertel eens wat geks over jezelf?
Hoewel ik geacht wordt altijd in hotels te zitten mag ik ook graag house-exchangen. Barcelona, New York, gratis! jawel het kan. Kortom heb je een mooi huis in het buitenland? denk dan aan mij.

Contact >>

Willem

Willem Vos voor het kantoor in Amsterdam (incl. company bike)

Altijd op zoek naar de leukste adressen

De redactie graast het internet af op zoek naar leuke adressen, we ontvangen ook veel tips van lezers. We selecteren de hotels in eerste instantie op basis van de uitstraling van hun website.

De leukste adressen bezoeken we persoonlijk. Adressen waarover we klachten ontvangen worden heroverwogen en indien nodig verwijderd. Houd ons op de hoogte!

Have a nice stay!

Contact | links | lees ons weblog | Copyright © 2009 Weekendhotel