Logeerboerderij "unia zathe"

Chambre dhote in Ee - starting at: € 55,- per room per night

Logeerboerderij “unia zathe”

Logeerboerderij “unia zathe” is een monumentale kop-hals romp boerderij uit het jaar 1815. De boerderij is grotendeels nog in originele staat en is een beeldbepalend pand in het beschermde dorpsgezicht van Ee.

Ee is een typisch terpdorp in noordoost Friesland tussen Dokkum en de zuidkant van het Lauwersmeer aan het Dokkumer Grootdiep, de vaarweg tussen Dokkum en het Lauwersmeer.
Het dorp heeft de tand des tijds goed doorstaan en bestaat grotendeels uit monumenten, met de kerk gebouwd in ca 1250 als middenpunt.


Ee heeft al bijna een eeuw lang zo'n duizend inwoners. Rond het dorp liggen een aantal buurtschappen, zoals Tibma, Dijkshorne, Midhúzen, Lyts Midhúzen en Brânbuorren. Ee heeft een eetcafe, een slager en een (rijdende) bakker. Vlak in de buurt zijn een paar aanlegplaatsen voor pleziervaart. Het dorp ligt op fietsafstand van nationaal park “Lauwersmeer”.
Voor vogelaars is Ee interessant omdat de weilanden in de omgeving bestempeld zijn als ganzengebied. Vanuit Ee zijn er diverse mogelijkheden om u te vermaken zoals bijvoorbeeld: kanovaren, vissen, bezoek eilanden ( Ameland / Schiermonnikoog ), wadlopen, diverse musea, rondvaarten, botanische tuin, bezoek aan historische stad Dokkum etc, etc.

Het voorste gedeelte van de “unia zathe” was vroeger de pronkkeamer van de boerderij en werd hoofdzakelijk gebruikt als er hoog bezoek was. Begin jaren 30 nam de zoon van de boer de boerderij over en werd het voorste gedeelte van de boerderij gescheiden van de rest zodat de oude boer en boerin toch op de boerderij konden blijven wonen. Er is een keuken en bijkeuken aangebouwd met douche en toilet zodat het een echt apart huis werd. In het huis bevinden zich nog vele oude elementen zoals de paneeldeuren, de opkamer ( tweepersoons slaapkamertje) en de schouw. Verder kunt u genieten van een eigen terras in de tuin op het zuiden en natuurlijk van de rust. Kortom met een verblijf op de “unia zathe” kunt u de nostalgische sfeer van weleer nog meemaken en toch vele recreatieve mogelijkheden binnen handbereik hebben.
Op onze web-site www.slapeninfriesland.nl kunt u nog meer informatie vinden over de boerderij en het dorp.

© text and data delivered by chambre dhote owner

Info :

  • Logeerboerderij "unia zathe"
  • Address: Omgong 7
  • 9131 KV Ee
  • Number of rooms: 3
  • Prices starting at: € 55,- per room per night
Contactperson: C. Bergsma
Phone: 0519-518101
Boerderij_web

Dear owners of Logeerboerderij "unia zathe",


Do you have availability for the following dates:

  • Logeerboerderij "unia zathe"
  • Address: Omgong 7
  • 9131 KV Ee
  • Phone: 0519-518101

More Weekendhotels in this area:

Reviews: info Review_icon_small

We have not received any reviews yet

Reviews can - at the moment - only be added by vistors who "booked" with our email te owner service. They automatically receive a review invitation by email.

Always on the lookout for nice addresses

We search the internet, ask around and also get lots of tips from users of our site. We base our initial selection on the info we find on the websites of the hotels.

The nicest addresses we visit personally. Addresses we get complaints about are re-evaluated and removed if needed. Keep us informed!

Have a nice stay!

Contact | links | Copyright © 2009 Weekendhotel