Hotel Julien - Antwerp - Antwerp-region

cijferDe gevel is donkergrijs geschilderd, een stijlvol naambordje en een monumentale deur, een intrigerende verschijning.

T'is al weer een tijdje geleden dat we in Antwerpen waren en er is weer van alles veranderd. De leukste winkeltjes zitten nu 2 straatjes verderop, lekker eten doe je nu bij Fair Food en even uitblazen op het terras van Berlin. En jawel er is ook een nieuw hotel, Julien ... meer dan de moeite waard!

Antwerpen is gelukkig nog vol oude vervallen monumenten die er om vragen te worden omgebouwd tot eigentijds hotel. Mouche van Hool pikte er eigenhandig een van de meest geschikte panden voor uit en ging er voortvarend mee aan de slag, nu 2 jaar later is het klaar en het resultaat oogstrelend.

Vlak bij de kathedraal maar buiten de toeristische route viel haar oog op een zestiende-eeuws pand van een voormalige postzegelwinkel met een nog zeer origineel interieur, een mooie binnenplaats en een achterhuis, genoeg ruimte voor 11 kamers en een prachtige entree.

Mouche had eigenlijk stilletjes zitten denken aan het opzetten van een hotelletje in het buitenland (tja wie niet?) maar eerst maar eens in eigen stad beginnen leek een praktischer plan. De gevel is donkergrijs geschilderd en biedt geen blik naar binnen maar slechts een stijlvol naambordje en een monumentale deur, een intrigerende verschijning.

Binnen kom je via het oude koesthuis en kijk je zo het prachtige trappenhuis in, rechts van je stap je om in te checken de grote ontvangstkamer in (jawel, de oude postzegelwinkel) en kan je even plaatsnemen op een echte ‘La Chaise’ van Charles en Ray Eames. De hele beneden verdieping heeft grote tegen elkaar openstaande glazen deuren (het was mooi weer) de entree, patio, bibliotheek en lounge lopen zo uitnodigend in elkaar over en bieden zo een leuke intieme, informele ontmoetingsplaats voor de gasten.

Mouche leidt ons rond en we krijgen een van de mooiste kamers ‘a room with a view’ op de kathedraal en met een eigen terras. De kamers zijn allen in dezelfde comfortabele sfeervolle manier ingericht. Alle kasten, deuren etc zijn op maat gemaakt en aan alles is gedacht. Wij hadden een aparte grote badkamer met gescheiden toilet en douche. Enkele kleinere en wat goedkopere kamers hebben alleen een douche maar allen hebben dezelfde luxe inrichting en kwalitatieve uitstraling.

Julien heeft geen restaurant maar wel alle ‘room service’ achtige luxe die je van zo’n klein boutique stadshotel mag verwachten. De concierge van dienst staat altijd voor je klaar en bedient je ook graag terwijl je in de bibliotheek zit te bladeren in de mooiste design en hotelboeken. De collectie van de bibliotheek (ongetwijveld door Mouche bij elkaar verzameld in haar zoektocht naar de ideale inrichting van haar hotel) laat haar voorkeuren zien, internationaal eigentijds design gecombineerd met de sfeer van locale Belgische sfeermakers als Axel Vervoordt.

We waren onder de indruk en dan hebben we de mooiste kamer nog niet eens gezien (die was gereserveerd door een bruidspaar). Julien is echt een plek voor een bijzonder verblijf maar ook gewoon voor een lekker luxe weekendje tussendoor.

  • Hotel Julien
  • Rooms start at Euro 170,-
  • Korte Nieuwstraat 24
  • 2000 Antwerp
  • 03 229 06 00
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_5
location Score_4
facilities Score_3
breakfast Score_4
service Score_4
price/quality Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Always on the lookout for nice addresses

We search the internet, ask around and also get lots of tips from users of our site. We base our initial selection on the info we find on the websites of the hotels.

The nicest addresses we visit personally. Addresses we get complaints about are re-evaluated and removed if needed. Keep us informed!

Have a nice stay!

Contact | links | Copyright © 2009 Weekendhotel