Hotel/restaurant 'De Jufferen Lunsingh' - Westervelde - Drenthe

cijferClassic countryhouse in the woods of Drenthe for the ultimate get-away-from-it-all break.

Westervelde, niet direct een plaatsnaam die veel juichende gevoelens van herkenning oproept. Gelukkig maar want op korte afstand ligt bijvoorbeeld het toeristische plaatsje Norg, waar Hunebedden jaarlijks massa's toeristen trekken. Maar niets van dat in het Drentse Westervelde, waar een handvol authentieke boerderijen, eeuwenoud bos en sappige weiden je verwelkomen.
Een van de boerderijen is landhuis hotel & restaurant "De Jufferen Lunsingh", vernoemd naar vijf verstokte ongetrouwde zusters die rond 1730 het huis bewoonden en bestierden. Eigenaren Wyncko en Ellen hebben een sfeer neergezet die verstild te noemen is, je komt hier echt helemaal tot rust. De bosrijke omgeving (o.a. natuurgebied het Fochteloërveen) leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Buiten, in de omzoomde tuin of op het terras met robuuste hardhouten stoelen, kun je wat drinken en eindelijk eens dat ene boek uitlezen. Het diner, opgediend in de serre met uitzicht op de tuin, zou ik beslist willen aanraden. Linnen servetten en tafelbekleding, een klein vaasje op tafel met veldbloemen en de kroonluchters geven je meteen een rijk gevoel. We probeerden hier ooit de lamsmedaillons die echt boterzacht waren, opgediend als een kunstwerkje en overdadig geserveerd met smakelijke bijgerechten. Het dessert herinner ik me als een veelkleurig plaatje met vers en zeer smakelijk seizoensfruit. De rode huiswijn was precies goed op temperatuur, rond van smaak, met wat vanille. Wens je voor het diner eerst een aperitiefje te nuttigen, dan kun je neerstijken in 'de cognackamer', die ingericht is als een soort Engelse salon compleet met knapperend haardvuur. Het is goed om te weten dat de keukenbrigade bij voorkeur 'eerlijke producten' gebruikt, dus zoveel mogelijk verse producten uit de streek. Ze hebben hier zelfs eigen schapen en runderen en onder andere paddenstoelen uit eigen bos!

De mensen in de bediening zijn hier zeer gastvrij en gelukkig (gepast) informeel. Laatst dronken we er een kopje koffie op het zonnige terras. We vroegen naar beeldentuinen in de buurt en kregen een complete uitleg en een aantal kopietjes met informatie. Dat setje kopietjes hoort eigenlijk bij een arrangement maar de vanzelfsprekende gastvrijheid van de meneer in de bediening deed het ons, simpele koffiedrinkers, evengoed toekomen.

De inrichting van het hotel is duidelijk met veel zorg samengesteld. De oude houten vloeren, de kroonluchters en de hoge plafonds geven een statige maar toch heel aangename en warme uitstraling. Overal staan antieke meubelstukken, de muren zijn beschaafd voorzien van moderne kunst. Een plek om je bij binnenkomst direct thuis te voelen.

De gastenkamers zijn ingericht met frisse badkamers, hier en daar een antiek meubelstuk en bedden die een goede nachtrust garanderen. Toen wij er logeerden, alweer enige tijd geleden, kregen we 's morgens een lief ontbijtje geserveerd door de uitgeslapen eigenaar in eigen persoon, in de zijkamer beneden. De verse jus en het gekookte eitje ontbraken niet en ook een 'suikerbrood uit de streek' heeft mijn ochtend toen helemaal goedgemaakt.
Naast hotelgasten komen ook veel mensen uit de regio hier dineren. Een adres waar ik veel onthaasters (merendeel verstokte stresskippen uit de Randstad....) heen heb gestuurd. Vraag naar de bijzondere arrangementen met onder andere knapzak lunch & picknickmand of Kronan fiets!

@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name
decor Score_3
location Score_4
facilities Score_4
kitchen Score_4
service Score_3
price/quality Score_3
@weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name @weekendreport.acco.name

Always on the lookout for nice addresses

We search the internet, ask around and also get lots of tips from users of our site. We base our initial selection on the info we find on the websites of the hotels.

The nicest addresses we visit personally. Addresses we get complaints about are re-evaluated and removed if needed. Keep us informed!

Have a nice stay!

Contact | links | Copyright © 2009 Weekendhotel